U KP DOMU ZENICA

Zatvorenici gledali TV pa se zabarikadirali

23.02.2009 u 17:23

Bionic
Reading

Ravnatelj Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica Nihad Spahić potvrdio je da je na Prvom odjelu ovog zavoda došlo do pokušaja pobune. U neredima koji su trajali pola sata, sudjelovalo je oko 20 od ukupno 50 osuđenika smještenih u ovom paviljonu

ZENICA - Prosvjed je uslijedio nakon odgledane TV emisije u kojoj se govorilo o novom Zakonu o pomilovanju, koji je zapeo u Parlamentu BiH. Uz neprimjenjivanje toga zakon, razlozi pobune su se dodatno nizali - loši uvjeti, loša hrana...

Pobunjena skupina organizirano se zabarikadirala u predvorju prvog paviljona tako što je postavila ormare i druge dijelove namještaja na vrata kako bi spriječila bilo kakvu aktivnost stražarske službe, piše Večernji list. Odmah su nastavili praviti nered tako što su lupali u prozore u navedenoj prostoriji i tom prilikom porazbijali 13 prozorskih stakala.

Dežurni tim brzo je reagirao i stražari su uspjeli provaliti vrata, nakon čega su se zatvorenici razbježali u svoje sobe, rekao je Nihad Spahić, ravnatelj Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica.

Zbog sumnje da su sudjelovali u pokušaju pobune, 14 osuđenika smješteno je na tzv. disciplinski odjel i protiv njih se vodi postupak.

Kazneno-popravni zavod zatvorenog tipa Zenica danas su trebali posjetiti predstavnici nadležnih ministarstava.