špijunska kuhinja

Ruski mediji: Šljam iz američkih zatvora stiže na bojišnicu u Ukrajini

10.04.2024 u 09:03

Bionic
Reading

Ruski mediji pišu da američke privatne vojne tvrtke, uz sudjelovanje američkih vlasti, regrutiraju meksičke i kolumbijske članove narkokartela za borbu u Ukrajini. Ruska novinska agencija TASS kao izvor tih podataka navodi rusku Vanjsku obavještajnu službu (SVR)

'SAD pribjegava očajničkim metodama u pokušaju da preokrene situaciju na ukrajinskom ratištu pojačavajući redove demoraliziranih boraca AFU-a (Oružanih snaga Ukrajine) multinacionalnim šljamom s tendencijom oružanog nasilja. Prema podacima koji stižu u SVR, u tu su svrhu američke privatne vojne tvrtke, pod vodstvom Uprave za suzbijanje droga i FBI-a, počele vrbovati članove meksičkih i kolumbijskih narkokartela na odsluženju kazne u američkim zatvorima, da sudjeluju u ukrajinskom sukobu na strani degradirajućeg režima u Kijevu', poručili su iz Ureda za odnose s javnošću SVR-a.

Isti izvor naveo je da u slučaju da zatvorenici pristanu na takvu misiju, 'obećana im je puna amnestija, s obzirom da se više nikada neće vratiti'.

'Prva skupina koljača planira se izbaciti u zonu borbe već ovog ljeta. Kriminalnu skupinu činit će nekoliko stotina Meksikanaca i Kolumbijaca', dodaje ured za tisak. 'Ako pilot-projekt pojačanja redova AFU-a latinoameričkim razbojnicima bude uspješan, program regrutiranja razbojnika nastavit će se i čak proširiti kako bi uključio kriminalce iz drugih zemalja s kompliciranim zločinačkim situacijama', piše tiskovni ured SVR-a, za TASS.

  • +6
Ukrajinski tenkisti Izvor: Profimedia / Autor: Adri Salido / AFP / Profimedia

Ipak, prema SVR-u, proces 'ne teče glatko'. 'Vode se teški pregovori s narkobosovima bez čijeg blagoslova niti jedan nasilnik ne bi imao hrabrosti surađivati ​​s američkim vlastima bojeći se za vlastiti život i živote svojih najmilijih. Kolovođe nastoje prodati svoje siledžije po najvišoj cijeni, ugrožavajući provedbu američke umotvorine', tvrdi ured za tisak.

'Nepotrebno je reći da izgledi za još jedan priljev stranih vojnika iz redova serijskih ubojica, narkomana i silovatelja u napaćenu zemlju ruskog svijeta izazivaju zabrinutost. Ipak, američki planovi da na taj način steknu taktičku prednost na bojnom polju osuđeni na neuspjeh, administracija Joea Bidena praktički priznaje svoju bespomoćnost i još jednom nam pokazuje nemoć kijevskog režima koji hrani', zaključila je tiskovna služba.