'S CRNIM ČUPERKOM NA GLAVI'

Policija pronašla otetu bebu u Frankfurtu

11.12.2010 u 17:23

Bionic
Reading

Frankfurt je u četvrtak bio mjesto velike policijske akcije, javljaju njemački mediji. Cilj je bio pronalazak tek rođene bebe otete direktno iz bolnice! Nakon nekoliko sati napetosti djevojčica je na sreću svih pronađena

'3.200 grama, 51 centimetar velika, s crnim čuperkom na glavi.' Rijetko se u policiji mogu čuti takvi opisi no u Frankfurtu, bankarskom sjedištu Njemačke,  prije dva dana sve raspoložive snage sigurnosti su tragale za bebom koja je oteta direktno iz bolnice!

Beba je rođena tog jutra oko 6,30 u gradskoj klinici Höchst, a nakon previjanja je ležala zajedno s majkom, 20-godišnjom djevojkom iz Libanona. Malo iza podne po bebu je došla žena koja se predstavila kao zaposlenica bolnice, rekavši majci da dojenče nose na standardno fotografiranje te da će joj ga vratiti za desetak minuta.

U uvjeravanju majke je pomoglo i to što ona ne govori njemački pa joj je predstavljeno da je riječ o uobičajenoj proceduri. Svjedoci su kasnije policiji rekli da je nepoznatu ženu čekala još jedna ispred bolničke sobe i da su bebu iznijeli iz bolnice u dječjim kolicima.

Majka se uznemirila kada je nakon nekog vremena shvatila da joj bebu ne vraćaju pa je hitno pozvana policija koja se dala u lov na nepoznate otmičarke. Obaviješteni su i svi lokalni mediji preko kojih su građani pozvani da policiji kažu sve moguće informacije ako ih imaju. Policija nije štedjela sredstva u akciji spašavanja bebe pa su tako Frankfurt cijelo popodne nadlijetali i helikopteri. Također su korišteni i psi tragači.

Dojava je na kraju dana i dovela do pronalaska bebe i dviju otmičarki koje je prijavila susjeda jer joj je bilo sumnjivo da su se žene došetale doma s bebom u naručju. Za sada još nisu poznati motivi otmičarki. Zato se zna da su otmičarke imale 25 i 30 godina i da policiji nisu uspjele ponuditi uvjerljivo objašnjenje otkud im beba.

Policajci su onda pozvali medicinsku sestru i babicu koje su bila prisutne tog jutra na porodu, koje su prepoznale djevojčicu. Otmičarke se nalaze u istražnom pritvoru, a djevojčica je - koja još nije ni dobila ime - vraćena sretnoj majci u naručje.