PETROV ZA HTV

'Nema naginjanja ni lijevo ni desno'

24.11.2015 u 20:16

Bionic
Reading

Pregovori Mosta s dvije velike koalicije vjerujem da će biti gotovi do kraja tjedna. Ostaje još četvrtak za usuglašavanje reformi, a onda ostaju politički razgovori, rekao je u središnjem Dnevniku HRT-a Božo Petrov, čelnik Mosta nezavisnih lista.

'Ono što me žalosti je to što su građani Hrvatske taoci nekih čelnih ljudi jedne ili druge stranke. Čiji smo mi taoci? Zbog čega smo mi taoci? Ne želim povjerovati da smo taoci nečijih osobnih animoziteta, ega ili nemogućnosti, ako se uđe u zajedničku vladu prebacivanja odgovornosti na neku opoziciju koja tada neće postojati.', rekao je Petrov u Dnevniku HTV-a

'Zajednički trebamo raditi na dobrobit Hrvatske i vjerujem da će oni to na kraju prihvatiti. Možemo pristati na suradnju s onom stranom koja prihvati naše uvjete koji su jasni cijelo vrijeme. Nema naginjanja ni lijevo ni desno. Postoje promjene koje tražimo, postoji stručna vlada. Dobili smo odgovornost od građana Hrvatske i to nećemo iznevjeriti', poručio je Petrov.

'Nadam se da do novih izbora neće doći. Nadam će da će presuditi mudrost, razum. Ako ipak dođe do novih izbora i ako građani smatraju da nas treba kazniti zbog tjedna i pol u kojima je Most napravio totalni zaokret u političkoj kulturi i gdje nema više političke trgovine nego imate jasan plan što će se raditi četiri godine - neka nas kazne. No, imamo povjerenje i odgovornost da se provedu reforme i formira stručna vlada', uvjeren je Petrov.

'Od nas nećete čuti napade ni na jedne ni na druge, a slušamo priče o destabilizaciji Mosta. Žao mi je što politička kultura koja se gradila zadnjih 20 godina prevladava i danas. Ali mi ćemo ostati uporni. želimo pokazati da postoji drugačiji način političkog govora', zaključio je.