BEZ KAZNE

Rožić jedini nije dostavio financijsko izvješće

13.05.2009 u 15:18

Bionic
Reading

'U Zagrebu ima 721.484 birača koji će na izbore moći izaći na 601 izborno mjesto', kazao je predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva (GIP) Đuro Sessa danas na konferenciji za novinare u GIP-u i najavio da će prvi nepotpuni i neslužbeni rezultati lokalnih izbora biti objavljeni oko 21 sat, dva sata nakon zatvaranja birališta

Naveo je da će postotak obrađenih biračkih mjesta ovisiti o tome koliko će birački odbori brzo odraditi svoj posao i sastaviti izvješća.

Sessa je podsjetio da će Zagrepčani prvi puta glasovati na četiri razine: za gradonačelnika, za Gradsku skupštinu, za vijeća gradskih četvrti i za vijeća mjesnih odbora i još jednom pozvao građane da se odazovu izborima.

"Žele li građani provjeriti na kojem biračkom mjestu glasuju, to mogu učiniti na web adresi: www.zgizbori.hr", kazao je Sessa.

Na upit novinara odgovorio je da je izvješće o preliminarnim troškovima lokalnih izbora u zakonskom roku podastrlo dvije stranke: HDZ i SDP, a nešto kasnije i nezavisni kandidat za gradonačelnika Stipe Tojčić, dok su nakon "podsjećanja" iz GIP-a svoja financijska izvješća poslali i nezavisni kandidati Tatjana Holjevac i Josip Kregar te kandidat ASH-DSU Zlatko Klarić i kandidat HSP-a Antun Kljenak.

Jedini koji nije dostavio financijsko izvješće jest nezavisni kandidat Miroslav Rožić, no Sessa navodi da za to neće "odgovarati", jer zakon u tom slučaju ne predviđa nikakve kaznene odredbe.

Sessa je naglasio da pripreme za lokalne izbore u Zagrebu idu uobičajenim tijekom, da su početkom tjedna imenovani birački odbori te da članovi odbora ovaj tjedan upoznaju s načinom provedbe izbora.