SUKOB SA SDP-OM

Ivaniš: S pobjedom PGS-a Rijeka ostaje crvena

12.05.2009 u 16:47

Bionic
Reading

Kandidat Primorsko-goranskoga saveza (PGS) za riječkoga gradonačelnika Nikola Ivaniš na današnjoj je konferenciji za novinstvo osudio SDP zbog, kako je rekao, nekorektnosti prema PGS-u tijekom kampanje

RIJEKA - Izrazio je nezadovoljstvo izjavama saborskoga zastupnika SDP-a Luke Denone na prošlotjednoj konferenciji za novinstvo, kad je rekao da je 'glas za PGS glas za HDZ'.

Ivaniš je ocijenio nekorektnim i neprincipijelnim takvo ponašanje, dodajući da ga je na toj konferenciji za novinstvo pogrešno citirao kad je rekao da je Ivaniš najavio da će PGS koalirati s HDZ-om.

'Mnogo puta sam rekao da smo spremni surađivati sa svakom strankom na pojedinim projektima jer zajednički interesi moraju biti iznad razlika, ali nikada nisam rekao da ćemo koalirati s HDZ-om', rekao je Ivaniš.

Na SDP-ovoj konferenciji za novinstvo Luka Denona je rekao da su u PGS-u više puta izjavljivali, i to pogotovo Nikola Ivaniš, da im ne bi bilo strano koalirati s HDZ-om.

Nikola Ivaniš je danas rekao da je glas za PGS isključivo glas za PGS jer ta stranka ide samostalno na izbore. 'Lijeviji smo od većine vodstva lokalnoga SDP-a', rekao je Ivaniš govoreći o sebi i kandidatkinjama PGS-a za zamjenicu gradonačelnika Anu Trošelj i županicu Ines Strenja-Linić, koje su bili na konferenciji za novinstvo. 'Kad pobijedimo u drugome krugu, Rijeka će ostati 'crvena' bez obzira na to s kim ćemo surađivati', ustvrdio je Ivaniš.

Ivaniš je zamjerio i predsjedniku HDZ-a i predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu na, kako je rekao, upletanju zakonsko-pravosudno-kriminalnih pitanja u predizbornu kampanju. Premijer si nije smio dopustiti miješanje afere 'Glavaš' i lokalnih izbora jer većinu građana ne zanima Glavaš, rekao je Ivaniš.