Lokalni izbori 2009 BITKA ZA PODRAVINU

'HDZ otvorio radove bez dozvole, zemlje i novca'

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas je u sklopu predizborne kampanje u Koprivnici izjavio kako u Podravinu nije došao da bi, kako je ustvrdio, otvarao fiktivna gradilišta, kao što su to jučer učinili vladajući HDZ i HSS, niti da bi govorio jezikom podjela i straha, nego kako bi županijskome SDP-u čestitao na uspješnom radu u proteklih osam godina, zbog čega je ta županija među najnaprednijima u Hrvatskoj

KOPRIVNICA - Milanović je na konferenciji za novinare rekao da je u Podravinu došao poduprijeti trenutačnoga gradonačelnika i kandidata za još jedan mandat Zvonimira Mršića te kandidata za koprivničko-križevačkog župana Darka Ledinskog.

Zbog HDZ-a, HSS-a i njihovih partnera, Hrvatska je postala centralizirana i demokratski neučinkovita država, a ministarstva 'pajdaške udruge' kojima se vodeći ljudi tih stranaka služe isključivo za ostvarivanje svojih ciljeva, ocijenio je Milanović i poručio biračima da Zvonimir Mršić i Darko Ledinski, za razliku od kandidata ostalih stranaka, nemaju mentore u Zagrebu koji im naređuju što raditi.

Darko Ledinski ustvrdio je pak kako je jučerašnje obilježavanje nastavka radova na autocesti A12 prema Koprivnici i Bjelovaru ujedno označilo i početak građevinskih radova isključivo za predizborne svrhe HDZ-a i HSS-a. A12 je fiktivna autocesta s fiktivnom dokumentacijom jer vladajući nisu dobili nijednu dozvolu za radove, nisu otkupili zemlju preko koje će cesta prelaziti i nisu osigurali novac za njezinu izgradnju, a i jasno je samo to da će, ne znamo kada, biti izgrađen jedan nadvožnjak i zavoj, ustvrdio je Ledinski.

Na kraju razgovora s novinarima Ledinski je poručio da SDP zbog krize u kojoj je Hrvatska ne podupire izgradnju autoceste A12, a biračima je rekao da će se 17. svibnja očitovati o tome žele li poniznu i poslušnu Podravinu i Prigorje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još