IZLAZNE ANKETE

Bandić u Zagrebu osvojio 44,19 posto, Kerum ne ide u drugi krug

Točno u 19 sati zatvorena su birališta na lokalnim izborima na kojima je više od 3,7 milijuna birača na oko 6,5 tisuća biračkih mjesta bira općinske načelnike, gradonačelnike i župane te članove lokalnih i regionalnih predstavničkih tijela - njih ukupno 9.576

Datum objave:
19.5.2013 19:03

Zadnja izmjena:
2.6.2013 18:34

Vezane teme

Odmah nakon zatvaranja birališta objavljene su i prve izlazne ankete. Prema njima u glavnom gradu Zagrebu vodi Milan Bandić s 44,19 posto glasova. Slijedi ga Rajko Ostojić s 25,01 posto glasova. Na trećem mejstu je Vladimir Ferdelji s 16,01 posto dok je četvrta HDZ-ova Margareta Mađerić s 6,73 posto glasova.

Što se zagrebačke Gradske skupštine tiče, pobijedila je koalicija SDP - HNS - HSU - ZS - ZELENI ZAJEDNO sa 26,48 posto, dok je druga lista Milana Bandića.

U Splitu je najviše glasova dobio SDP-ovac Ivo Baldasar (30,62 posto), dok će s njim u drugi krug Vjekoslav Ivanišević iz HDZ-a (22,51 posto). Dosadašnji gradonačelnik Željko Kerum doživio je tako težak poraz osvojivši tek 16,43 posto glasova. Na četvrtom mjestu je donedavna Kerumova bliska suradnica Anđelka Visković sa 7,97 posto glasova.

Najviše zastupnika u Gradskom vijeću grada Splita dobila je koalicija HDZ - HSP AS - HČSP - HSLS - HDS - BUZ sa 23,16 posto glasova, a samo dva posto manje glasova ima koalicija SDP - HNS - HSU.

HDSSB-ovac Krešimir Bubalo je dobio je najviše glasova u prvom krugu gradonačelničkih izbora u Osijeku, njih 36,11 posto. U drugom krugu će se za gradonačelničku fotelju boriti s nestranačkim kandidatom koalicije SDP - HNS - HSU Ivanom Vrkićem (28,69 posto).

Osječkim Gradskim vijećem iduće četiri godine upravljat će koalicija HDSSB - ZELENI HR koja je osvojila 31,06 posto glasova.

Izlazna anketa Ipsos Pulsa pokazuje kako je u Rijeci najbolji rezultat imao SDP-ovac Vojko Obersnel s gotovo 49 posto glasova, a u drugom krugu će zajedno s HDZ-ovcem Hrvojem Burićem, koji prema anketama ima 16,01 posto. Na trećem mjestu je kandidat Hrvatskih laburista Predrag Šustar s 15,31 posto, što mu još uvijek daje šansu u borbi za drugi krug.

Najviše glasova za riječko Gradsko vijeće dobila je koalicija SDP - HNS - HSU - IDS - ARS - SDA HRVATSKE - SDSS sa 45,83 posto.

262629,262631,262630,262634

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.
Poželjno je da komentari budu vezani uz temu teksta koji se komentira. Pretjerano skretanje s teme u komentarima bit će podložno moderiranju.

Kako biste riješili problem kršenja izborne šutnje?

Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr