SANADER O BARIŠIĆEVOM ISKAZU

Za priču o 30 milijuna kuna zaslužan Šeksov nećak!

11.11.2010 u 13:42

Bionic
Reading

Nakon što je u Vjesniku objavljen dio iskaza bivšeg HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića, u kojem je on potvrdio da je Sanaderu u kuću donio čak 30 milijuna kuna zarađenih preko Fimi medije, o svemu se očitovao i sam Sanader

'Ne bojim se ničijeg iskaza, jer sve što se danas govori nije istina. To sam i jučer rekao. Ali je vrlo zanimljivo da je Vjesnik to objavio prvi, a mi znamo tko je direktor u Vjesniku – Šeksov nećak', prokomentirao je Sanader Barišićev iskaz.

Novinari su ga priupitali i o jučerašnjoj saborskoj raspravi o Bajićevom izvještaju. Naime, iako se prijavio za raspravu, Sanadera nije bilo u dvorani kada na njega došao red te je izgubio pravo na raspravu.

'To je uobičajena procedura. Ako se nekoga bojiš, onda kažeš svojima - odustanite svi pa ćemo pročitati brzo je l' on tu ili nije, i to je to. To je stara procedura. Ja sam to čuo i samo se nasmijao, a vi interpretirajte zašto su to učinili', kazao je Sanader

Na pitanje o čemu bi govorio da je mogao, Sanader je rekao: 'Ja sam htio reći da postoji jedno državno odvjetništvo koje je po Ustavu neovisno tijelo i koje ne bi smjelo imati nikakav pritisak politike. I da postoji drugo, pod navodnicima, državno odvjetništvo u nastojanjima određenih političara, uz pomoć i nekih medija u kojima se stvara atmosfera hajke, lova na vještice i pritiska na sudstvo, DORH i policiju da rade ono što bi politika diktirala. E, to neće proći u Hrvatskoj', rekao je Sanader, poručivši da ima povjerenja u Bajića

Vjesnik: Mislili smo da su ta vremena prošla

Hrvatsko novinarsko društvo, ogranak Vjesnik, osudilo je istup bivšeg premijera Ive Sanadera, a sadašnjeg saborskog zastupnika, kojim je našem kolegi neizravno imputirao da je svoj tekst objavljen u Vjesniku od 11. studenoga pod naslovom 'Barišić: Sanaderu sam u koferu nosio novac' pisao po političkom nalogu.

Vjesnikov je novinar objavio informaciju iz istrage u slučaju «Fimi media» prema kojoj je bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić, dajući svoj iskaz Uskokovim istražiteljima, rekao da je bivšem premijeru Ivi Sanaderu u nekoliko navrata u njegovoj kući u Kozarčevoj te u središnjici HDZ-a u Zagrebu u razdoblju od tri i pol godine dao na ruke više od 30 milijuna kuna iz tvrtke Fimi media, tvrde u Vjesniku.

HND Vjesnika nada se da je prošlo vrijeme pisanja naručenih tekstova i oštro se protivi svim javnim istupima koji blate ime kolega koji pošteno i profesionalno obavljaju svoj posao, navodi se u priopćenju iz Vjesnikovog ogranka HND-a.