Hrvatska SDP ODGOVARA KERUMU

'Trgovina je sinonim splitskog menataliteta'

Reagirajući danas na jučerašnje izjave gradonačelnika Željka Keruma kako su političari jeftina roba koja se može kupiti, splitski SDP navodi da je 'trgovački duh očito na najgori mogući način postao sinonim za dio splitskog političkog i ljudskog mentaliteta'

U priopćenju koje potpisuje predsjednik gradskog odbora SDP-a Marin Jurjević navodi se da je gradonačelnik svojom uvrjedljivom izjavom na neviđen način otkrio svoje razumijevanje politike i javnog djelovanja uopće.

Izjavom se gradonačelnik otvoreno ismijava logici demokracije, višestranačja i parlamentarizma i sve se tako pretvara u trgovinu, pazar i manipulaciju, navodi se u priopćenju splitskog SDP-a.

Jurjević navodi i kako 'gradonačelnik Kerum mora shvatiti da ni on neke stvari nikad neće moći kupiti pa ma koju cijenu bude nudio. Jer najbitnije stvari u životu se ne kupuju, nego stječu strpljivošću, tolerancijom, skromnošću, poštivanjem drugih, civiliziranim rješavanjem problema i dijalogom - a to je puno teže i za neke nikad dostižno. Naš grad takvim izjavama doživljava očit civilizacijski pad iz kojeg će, uvjereni smo, ipak vrlo brzo izići', zaključio je Jurjević.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još