Hrvatska HDZ-OV FRANO MATUŠIĆ

'Ne ljutimo se na Luku Bebića'

Nakon što je jučer tijekom saborskog aktualnog prijepodneva SDP-ov Željko Jovanović vrh HDZ-a optužio da je kriminalna organizacija, stigla je i reakcija HDZ-ovog Frane Matušića, koji se po tko zna koji put prisjetio prošlog stoljeća

Ako se pita HDZ-ovog Matušića, jučerašnja Jovanovićeva izjava o vrhu HDZ-a kao kriminalnoj organizaciji monstruozna je optužba na tragu izjava iz 90-ih kada je SDP HDZ proglašavao strankom opasnih namjera.

'SDP-ovci se ne mogu osloboditi svojih korijena iz komunističkog, totalitarnog i zločinačkog režima. Nekada je partija optuživala, sudila i likvidirala, a danas partija u Saboru opet pokušava optuživati i suditi, ali srećom nema državnih mehanizama za likvidiranje', poručio je Matušić.

Prisjetio se Matušić pritom i SDP-ovih afera poput Riječkih tržnica i Daimlera te je pozvao DORH da konačno izvijesti hrvatsku javnost dokud se došlo s istragom u aferi Daimler i tko je od SDP-ovaca primio mito u tom slučaju.

No, novinare je puno više interesirao stav HDZ-ovaca prema predsjedniku Sabora Luki Bebiću koji jučer unatoč molbama iz svojih stranačkih redova nije SDP-ovcima htio dati opomene. Na novinarsko pitanje ljuti li se zbog toga na Bebića, Matušić je odgovorio: 'Nisam ljut i nemam razloga biti ljut. Ja sam samo iskoristio poslovničku mogućnost i zatražio opomenu. Nismo bili ljuti, nego smo reagirali na istupe SDP-ovaca koji su bili neprimjereni.'

Novinare je zanimalo i nije li neuobičajeno da glasnogovornik Kluba zastupnika (Matušić) daje upute predsjedavajućem sjednice iz svojih stranačkih redova.

'Ja nisam davao nikakve upute Bebiću, nego sam iskoristio poslovničku mogućnost kao i svaki drugi zastupnik. Uobičajeno je da se slažemo i da se ne slažemo i da imamo različita tumačenja. To je demokratsko pravo, a HDZ je demokratska stranka', poručio je Matušić.

Navode da je bivši hrvatski veleposlanik u SAD-u Neven Jurica Bebiću i njegovoj užoj obitelji platio put u Ameriku, Matušić nije htio komentirati. 'Međutim, mogu reći, vezano uz jučerašnju raspravu, da je neuobičajeno da je SDP-ov Nenad Stazić 49 dana na Brijunima boravio za sedam kuna po danu', zaključio je Matušić.

Sam Stazić na ove optužbe nije imao komentara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još