Hrvatska PADAM JA, PADAJU SVI

Polančec ima popis od 42 afere?

Ako je suditi prema riječima Polančecova odvjetnika Ante Nobila, HDZ-u bi se izbacivanje Polančeca iz stranke itekako moglo obiti o glavu

Iako je premijerka Kosor šturo govorila o svom sastanku s Polančecom, čini se da je on bio buran i da joj je na tom sastanku Polančec zbilja zaprijetio da bi za sobom mogao povući i ostale što bivše, što aktualne dužnosnike Vlade.

'Oni su se opredijelili da izaberu jednoga među njima za kojega su odredili da je vjerojatno najslabiji, da na njega svale sve svoje grijehe, da on te grijehe u kaznenom postupku iskupi za njih, a oni čistih ruku i čista obraza na čelu Hrvatske uđu u Europsku uniju. To je osnovni koncept koji ja prepoznajem', poručio je za HRT odvjetnik Nobilo.

Polančec je navodno već počeo sastavljati popis kriminalnih radnji, a do sada je zapisao već 42 afere svojih bivših kolega ministara.

Afere Polančec navodno namjerava i javno nabrojati, no još nije jasno hoće li to napraviti već sutra, kada mu započinje prvo suđenje.

Odvjetnik Nobilo otkrio je kako se Polančec za sada namjerava braniti: 'Da bismo dokazali u svim mogućim slučajevima da Polančec nije sam donio kapitalnu odluku, o recimo, prodaji upravljačkih prava Mađarima, o isporuci struje, o pretvorbi TLM-a, morat ćemo saslušati predsjedništvo HDZ-a, članove užeg kabineta Vlade i, jasno, ministre i članove Vlade. Dakle, tu podrazumijevam bivšeg predsjednika Sanadera, sadašnju premijerku koja je tada bila potpredsjednica Vlade, kao i ostale ministre i članove Vlade.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još