Hrvatska TRAŽE REBALANS I NOVAC

Seljaci Čobankoviću dali rok do 15. kolovoza

Uoči sutrašnjeg sastanka svih seljačkih udruga s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem, Hrvatski seljački savez traži što skoriji rebalans državnog proračuna. Želi da se poljoprivrednicima, najkasnije do sjetve, isplati odšteta za elementarnu nepogodu

Na konferenciji za novinare također su podsjetili ministra da je prekršio dogovoreni rok za slanje vrijednosnih pisama poljoprivrednicima za povrat kapitalnih ulaganja u mehanizaciju, te mu dali novi rok do 15. kolovoza. U suprotnom, najavljuju prosvjede, javlja HRT.

Otkupnu cijenu pšenice od 1,10 kn za kilogram, koju je ponudio Agrokor, smatraju prihvatljivom. No od Ministarstva traže dodatnih 10 lipa po kilogramu za skladištenje.

Mislim da je pitanje pšenice moglo biti riješeno. Jer na jednim pregovorima je ministar kazao da tih 10 lipa nije upitno, na drugima je to već bilo upitno. Zato mi sad tražimo da to ministar potpiše i da će u ime skladištenja Ministarstvo isplatiti 10 lipa meni kao korisniku, koji ću to svoje pravo prenijeti na otkupljivača, izjavio je predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Mijo Latin.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još