Hrvatska USTAVNE PROMJENE

'Uveli smo red na izborima'

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović uoči današnje konvencije Foruma mladih SDP-a prokomentirao je novinarima neke reakcije iz BiH, po kojima je sporazum o ustavnim promjenama diskriminirajući prema tamošnjim Hrvatima, rekavši da se hrvatski Ustav mijenja u Hrvatskoj bez želje da se bilo kome naudi

"Ustav se mijenja s ciljem da se u izbore uvede red ma gdje se oni održavali", rekao je Milanović, dodavši da su to i postigli.

"To je jedno kompromisno rješenje, koje nije savršeno, ali koje će nas zadovoljiti slijedećih desetak godina. Žao mi je ako se itko time osjeća pogođenim" rekao je Milanović te Hrvatima i hrvatskim državljanima u BiH poručio da će u SDP - u imati partnera a ne samo povremenog i privremenog zaštitnika kao što je to, po njegovim tvrdnjama do sada često bilo.

"Oko jedne delikatne stvari smo se dogovorili a oko nekih drugih stvari mislim da još ima prostora za razgovor", rekao je Milanović komentirajući Sporazum o ustavnim promjenama.

Osvrnuvši se na izlazak sindikata iz GSV-a, Milanović je rekao kako je Vlada zadnjih godinu dana davala obećanja za koje je znala da ih neće moći ispuniti, pa sada ima reakciju sindikata koja je očekivana.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još