AKO JE KRIV

Vukelić bi državnog tajnika 'malo po guzici'

16.05.2010 u 15:40

Bionic
Reading

Gradska četvrt Turanj je gradnju društvenog doma u Turanjskim Goljakima provodila bez adekvatnih dozvola i ima nekoliko tjedana vremena da legalizira objekt, a Ministarstvo obrane zaista nema ništa s komunalnim pitanjima jedne karlovačke gradske četvrti, rekao je danas u Karlovcu medijima ministar obrane Branko Vukelić odgovarajući na pitanja novinara hoće li državni tajnik MORH-a Željko Goršić odgovarati zbog ilegalne gradnje društvenog doma u svojoj gradskoj četvrti.

Nije zabranjeno da državni tajnik bude i predsjednik gradske četvrti, a ako istraga pokaže nečiju osobnu odgovornost, odnosno odgovornost predsjednika Gradske četvrti, ta će osoba "odgovarati politički", rekao je Vukelić.

Goršić je, naime, predsjednik Gradske četvrti Turanj u kojoj je u utorak građevna inspekcija najprije zatvorila gradilište, a u petak nepravomoćnim rješenjem naredila uklanjanje ilegalno podignutog društvenog doma.

"Nakana je bila dobra, a izvedba vjerojatno ne, ali ja vjerujem da će se sve uspjeti legalizirati u skladu sa zakonima i propisima, jer se Turanj u Domovinskom ratu napatio za Karlovac isto kao i Vukovar i podržavam stanovnike Turnja u borbi za bolji život", kazao je Vukelić.

Na pitanje kako je moguće da su se postrojbe Oružanih snaga RH uključile u taj projekt (u izgradnji toga doma sudjelovala je postrojba vojne inženjerije), Vukelić je odgovorio da projekt u osnovi treba podržati, a da vojska pomaže lokalnim zajednicama diljem Hrvatske.

"Nitko valjda neće reći da je vojska kriva ako pomaže. Na to treba gledati prije svega s one dobre strane, a tek onda, ako treba, dati nekome malo po guzici, da ne radi mimo propisa i zakona", rekao je Vukelić.

Branko Vukelić odgovarao je na pitanja novinara nakon današnjeg posjeta karlovačkoj obitelji poginulog policajca Marija Kusanića u kojoj je bio s premijerkom Jadrankom Kosor i ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom.