Hrvatska MOGUĆI POLANČECOVI SVJEDOCI

Otkrivamo tko je bio u užem kabinetu Vlade!

Nakon što je remetinečki pritvorenik i bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec zatražio da se o aferi HEP izjasne i članovi užeg kabineta Vlade iz 2007. godine, u Vladi smo provjerili tko bi se sve mogao naći na popisu potencijalnih svjedoka

Iako je Polančec decidirano, preko svog odvjetnika Ante Nobila, zatražio da se o aferi prodaje jeftinije struje izjasne bivši premijer Ivo Sanader te njegova nasljednica Jadranka Kosor, doznali smo da bi na tom popisu svjedoka mogla eventualno stajati i neka druga imena.

Naime, osim Polančeca, Sanadera i Kosor, članovi užeg kabineta Vlade Republike Hrvatske, tijekom 2007. godine, prema odluci tadašnjeg predsjednika Vlade, bili su i tadašnja ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović, ministar financija Ivan Šuker, tadašnji ministar obrane Berislav Rončević, tadašnji ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, tadašnja ministrica pravosuđa Ana Lovrin, ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić, tadašnji ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i ministar kulture Božo Biškupić.

U užem kabinetu Vlade tada je sjedio i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić, u čiji resor je i spadao HEP, a kojeg u cijeloj priči još uvijek nitko ništa nije pitao.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još