Hrvatska 'NITKO NAS NE MOŽE ZASTRAŠITI!'

Kosor odgovara na Polančecove optužbe

  • Autor: Hina
  • 8.5.2010 13:27:41
  • 8.5.2010 13:25:05

Vladu u borbi protiv korupcije nitko ne može zastrašiti, rekla je premijerka Jadranka Kosor danas novinarima, koji su tražili komentar izjave Damira Polančeca, osumnjičenog u vezi sa zloporabama u HEP-u, da ako je on kriv, kriv je i uži kabinet Vlade i HDZ

Novinari su od premijerke Kosor i predsjednika Republike Ive Josipovića tražili danas komentar te izjave koju je jučer u zatvoru u Rementincu dao bivši potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva saznavši za nove sumnje protiv njega, a medijima ju prenio njegov odvjetnik Anto Nobilo.

Premijerka je kratko odgovorila da 'Vlada neće komentirati izjave odvjetničkih ureda i reklamirati ih', poručivši da 'nas nitko u borbi protiv korupcije ne može i neće zastrašiti'.

Predsjednik Josipović je ponovio da mjerodavna tijela moraju raditi svoj posao te da će se onda 'vidjeti tko je kriv i zašto'.

Na pitanje o mjerama štednje i povlaštenim mirovinama, uključujuči i braniteljske, kazao je da 'sigurno svi moramo položiti nešto na oltar reformi'. 'Htio bih da najosjetljivije kategorije najmanje osjete reforme. Oni koji najviše imaju moraju i najviše participirati', kazao je predsjednik.

Izrazio je nadu da će vlada mjere provesti 'odmah i odlučno, bez kalkuliranja 'tajminga' i odgađanja neugodnih mjera'.

Premijerka i predsjednik Republike danas su bili na Cvjetnom trgu u Zagrebu u povodu tradicionalne proslave Dana EU-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još