Hrvatska OPASNA ZABAVA U ZADRU

Djevojčica sa 2,76 promila završila u bolnici

U noći s petka na subotu, u zadarsku je Opću bolnicu zaprimljena 14-godišnja djevojčica kojoj je u krvi izmjereno čak 2,76 promila alkohola. Nažalost, kako kaže, šef pedijatrije u zadarskoj bolnici Darko Radman, ovakav slučaj u ovoj godini nije usamljen

'Djevojčica je dovezena u noći na subotu i sada je u dobrom zdravstvenom stanju. Pružena joj je pomoć, i danas, u ponedjeljak bi trebala biti puštena kući', izjavio je za Jutarnji šef zadarske pedijatrije Darko Radman. Djevojčicu je u bolnicu dovezao stariji brat kojeg su pozvali njezini prijatelji nakon što je situacija na tulumu na kojem se pila votka izmakla kontroli.

Nažalost, 14-godišnjakinja samo je nastavila crni niz od početka godine. Zbog trovanja alkoholom u nepuna prva tri mjeseca u zadarsku je bolnicu u besvjesnom stanju dovedeno petero djece u dobi od 13 i 14 godina. Kod jednog 14-godišnjaka izmjereno je čak 2,2 promila, a druga dvojica dječaka u dobi od 13 godina imala su po 1,7 i 1,5 promila alkohola u krvi.

'Na Odjelu pedijatrije to je postala uobičajena situacija vikendom, tako da vijest o tome više i nije vijest. Uglavnom je riječ o prvim pijanstvima uzrokovanim najčešće votkom, a nešto manje vinom, pivom i rumom', rekao je Radman.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još