Hrvatska PREMIJERKA OTKRIVA

'Kada mi je teško, sjetim se Blanke'

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor danas je, nakon posjeta Brodosplitu, drugi dio svog boravka u Splitu provela u hotelu Park. Tamo je bio organiziran sastanak sa splitskim gradonačelnikom Željkom Kerumom te s Blankom i Joškom Vlašićem

Kosor izbjegava pitanja

Možda ne manje važna od dva današnja sastanka premijerke Jadranke Kosor je i činjenica na koju vrijedi skrenuti pažnju, a to je nekomuniciranje predsjednice HDZ-a i Vlade s medijima. U Brodosplitu je tek odgovorila na dva i pol pitanja o brodogradnji, a nakon sastanka u hotelu Park je dopustila dva pitanja o atletici, pozirala s Blankom Vlašić, i to je bilo sve.

Ne znamo je li u pitanju nova strategija fotkanja na porinućima i sa svjetskim prvacima, ali javnost definitivno zaslužuje više informacija. Ili se ona možda u Splitu osjeća kao na nekontroliranom 'neprijateljskom' teritoriju?

Tema sastanka je bio predstojeći Svjetski kup u atletici koji se početkom rujna organizira na poljudskom stadionu. Taj 31 godinu star stadion, u svoje vrijeme ponos grada i uzor mnogim stadionima građenim nakon njega u svijetu, za tako važno atletsko natjecanje treba manju rekonstrukciju i osuvremenjivanje.

Troškovi radova na samom stadionu će iznositi oko devet milijuna kuna, a toliko bi još otprilike trebalo potrošiti za organizaciju i popratne aktivnosti. Gradonačelnik Željko Kerum je jasno izrazio stav da takav projekt ima nacionalnu težinu i traži od Vlade da pomogne u organizaciji prestižne sportske manifestacije. Punu podršku u tom projektu su mu dali Blanka i Joško Vlašić.

Sastanku je osim premijerke Kosor, Ivana Šukera, Đure Popijača i Božidara Kalmete prisustovao i resorni ministar obrazovanja i sporta Radovan Fuchs. Nakon sastanka Jadranka Kosor je izjavila da je dogovor o sufinanciranju postignut, ali je iskoristila prigodu i da Blanki Vlašić čestita na velikom uspjehu u Dohi.

Premijerka je novinarima otkrila da se divi Blanki. 'Rekla sam Blanki da se, kad mi je teško, sjetim nje i njezine upornosti kojom svladava zapreke. Dakle, ništa nije moguće napraviti ako čovjek nije motiviran i ako ne ustraje, a to Blanka radi na najbolji način', kazala je premijerka u Splitu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još