IZBORI ZA ŠEFA SPLITSKOG SDP-A

Marin Jurjević pobijedio Ranka Ostojića

28.02.2010 u 20:57

Bionic
Reading

Nakon 25 godina vladanja splitskim socijaldemokratima, SDP-ov saborski zastupnik Marin Jurjević splitske će SDP-ovce voditi i sljedećih pet godina

U nedjelju, 28. veljače, nakon cjelodnevnog trajanja izbora, oko 20.30 navečer su objavljeni službeni rezultati glasovanja za čelnog čovjeka splitskog SDP-a. Komisija je objavila da je na izbore izašlo 520 od mogućih 838 članova organizacije SDP-a u gradu.

Marin Jurjević, dosadašnji čelni čovjek gradskog SDP-a, dobio je 282 glasa, a protukandidat Ranko Ostojić 238 glasa. Tako je Jurjević nastavio svoju suverenu vladavinu nad splitskom organizacijom. U kratkoj izjavi izrazio je veliko zadovoljstvo svojom pobjedom te dodao: 'Moja pobjeda je i pobjeda SDP-a, najdemokratskije stranke u Hrvatskoj i zahvaljujem svima na povjerenju, i to sve unatoč pisanju jednih dnevnih novina ovih dana o meni i ovim izborima.' Jurjević je pritom mislio na tekst u splitskom dnevnom listu Slobodna Dalmacija kojim se na neshvatljiv način taj dnevnik uključio u izbornu trku i izabrao svog favorita za čelnog čovjeka gradskog SDP-a.

Ranko Ostojić i Marin Jurjević

Nakon nekoliko minuta, pridružio se i Ranko Ostojić te čestitao Marinu Jurjeviću na pobjedi. 'Ovo nije moj poraz, nego pobjeda Marina Jurjevića', zaključio je Ostojić.

Jurjević je najavio nastavak borbe za socijaldemokraciju, ali i sučeljavanje u Gradskom vijeću Splita. 'Vidjeli ste ovih dana kako to izgleda i s čime se mi borimo u gradskoj vladi', u šali je dodao novi stari šef splitskog SDP-a.

U stranci su ove izbore, u kojima se po prvi put čelnog čovjeka gradske organizacije biralo neposredno, proglasili praznikom demokracije, a na upit znači li rezultat izbora slabljenje pozicije Zorana Milanovića u Splitu, Jurjević je rekao da su ovi izbori bili rezultat sučeljavanja različitih koncepcija i pobjeda demokracije u SDP-u.