ŠEKS U OSIJEKU

'Promjene u Vladi tek dolaze!'

20.01.2010 u 14:36

Bionic
Reading

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks danas je u Osijeku rekao kako očekuje da će značajnije promjene u Vladi RH tek nastupiti

'Rekonstrukcija Vlade podrazumijeva značajnije promjene od smjene ministara ili državnih tajnika. To će se dogoditi možda novim Zakonom o Vladi. U HDZ-u će isto biti još promjena. Možda se neće vidjeti do Osijeka, ali će se čuti', poručio je Šeks, s podsmijehom odbacivši mogućnost Sanaderova povratka u Sabor. Rekao je da nije čitao nagađanja nekih medija o tome, ali da bivšeg premijera na zastupničkom mjestu uopće ne očekuje te da HDZ mora odbaciti 'političku prtljagu koja vuče nazad'.

Šeks je u Osijeku svjedočio potpisivanju ugovora o darovanju državnog zemljišta Sveučilištu J. J. Strossmayera potrebnog za gradnju tehnološkog parka pod nazivom Tehnopolis. Na površini većoj od 75 tisuća četvornih metara, sada srušenog Poljoprivrednog fakulteta, Sveučilište je predvidjelo gradnju Tehnopolisa, u kojem će se ostvarivati suradnja znanosti i gospodarskih subjekata.

'Tehnopolis će omogućiti suradnju znanstvenih institucija iz regije s ne samo malim nego i s velikim korporacijama iz Hrvatske i svijeta', najavio je ravnatelj Tehnologijsko-razvojnog centra Osijek Ivan Štefanić.

Za ostvarenje projekta Vlada je krajem studenoga odlučila pokloniti zemljište koje se nalazi između Osijeka i prigradskog naselja Tenja. Ugovor o darovanju te državne nekretnine potpisali su rektorica Osječkog sveučilišta Gordana Kralik i ravnatelj Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Jozo Sarač. U Šeksovoj delegaciji bili su i ministar znanosti Radovan Fuchs, potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac te predsjednik osječkog HDZ-a Dragan Kovačević.