Hrvatska IZBORI IZA REŠETAKA

Bandiću premoćna pobjeda u zatvorima

  • Autor: V. Brkulj
  • 12.1.2010 16:01:53
  • 12.1.2010 14:36:35

Da se osobe lišene slobode pitalo, dvojbe ne bi bilo – zagrebački gradonačelnik bio bi njihov predsjednik. Naime, u šest od sedam zatvora, dakle svugdje osim u Puli, Bandić je bio uspješniji od pravnika Josipovića

Nakon što je javnost saznala da je Milan Bandić na netom završenim izborima premoćno pobijedio u riječkom zatvoru na biračkom mjestu Via Roma, provjerili smo kakva je situacija bila u nekima od poznatijih hrvatskih zatvora.

Da se osobe lišene slobode pitalo, dvojbe ne bi bilo – zagrebački gradonačelnik bio bi njihov predsjednik. Naime, u šest od sedam zatvora Bandić je bio uspješniji od pravnika Josipovića.

Prema podacima koje smo dobili iz Državnog izbornog povjerenstva, Bandić je pobijedio u kaznionicama Lepoglava, Požega, zatvorima u Puli, na splitskim Bilicama, zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu te u Remetincu. Jedinu pobjedu iza rešetaka je pravnik Ivo Josipović izvojevao u pulskoj kaznionici u Valturi.

Najupečatljiviji dojam 'čovjek a ne stranka' ostavio je na zatvorenike u Kaznionici u Požegi (70,97 posto) i u zagrebačkom Remetincu (69,07 posto).

Je li Josipović doživio uvjerljiv poraz zbog programa Nove pravednosti koji uključuje borbu protiv kriminala i korupcije ili su birači u lisicama naprosto osjetili da im je Bandić bliži, teško je procijeniti.

tportal.hr
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još