Hrvatska ZAGREB - LIPOVAC

Pijan vozio u suprotnom smjeru na autocesti

Vozeći u suprotnom smjeru s čak 1,83 promila alkohola u krvi 45-godišnjak iz Sesveta sinoć oko 21 sat na auto cesti Zagreb - Lipovac kod Nove Gradiške prouzročio je prometnu nesreću, koja je samo pukom srećom prošla bez ozlijeđenih

Vozilom "honda" zagrebačkih registracija sudario se s "audijem" slavonskobrodskih registracija kojim je u smjeru Zagreba upravljao 30-godišnji Kristijan Paljuca.

Na A1 vozio u suprotnom smjeru

Splitska policija javila je oko podneva da je na dionici autoceste Bisko - Šestanovac primijećen vozač koji ide u suprotnom smjeru. Zbog toga su zatvorili tu dionicu autoceste. Policija je izvijestila oko 13 sati da automobil nisu pronašli te su nakon toga otvorili autocestu.

"Bila je magla. Vozio sam prema Zagrebu i iza Nove Gradiške u jednoj sekundi ispred mene se stvorio auto koji mi je išao auto u susret. Nisam mogao vjerovati.

Pokušao sam izbjeći sudar tako što sam skrenuo u lijevo, ali on je svojim autom zahvatio suvozačevu stranu moga automobila i bacio me na bankinu srednjeg dijela auto ceste. Tu sam se izvrtio i zaustavili smo se pedeset do sto metara dalje", još vidno uzbuđen priča Paljuca.

Kaže da danas slavi drugi rođendan, s obzirom na to da je na njegovom automobilu šteta gotovo stopostotna.

Dodaje da je autocestom u tom trenutku prošlo još pet, šest automobila. "Mahao sam im, ali se nisu zaustavljali. Stao je tek jedan kamion iz Srbije i vozač mi je posudio mobitel pa sam nazvao policiju koja je stigla za desetak minuta, a za par minuta stigla je i hitna. Vozač koji je prouzročio nesreću bio u vidno alkoholiziranom stanju i uopće nije znao gdje je ušao na autocestu. Čini mi se kako je bio uvjeren da vozi pravim smjerom", dodaje Paljuca.

U brodsko-posavskoj policiji kažu kako se 45-godišnji S.S. na autocestu uključio kod Nove Gradiške, ali da se ne sjeća zašto je krenuo suprotnim smjerom. Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog, a zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i suprotnim smjerom može mu biti izrečena novčana kazna u maksimalnom iznosu od 20 tisuća kuna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još