SOCIJALISTI U LONDONU

Bernardić se sastaje s Corbynom, poveo i Ranka Ostojića

23.02.2017 u 14:03

Bionic
Reading

Davor Bernardić, prvi put od kada je postao predsjednik SDP-a, putuje na sijelo europskih socijalista. Domaćin europskim socijalistima u Londonu ovaj put je šef britanske Laburističke stranke Jeremy Corbyn, koji bi se kratko trebao sastati i s Bernardićem

Bernardić će se u Londonu zadržati nekoliko dana, a sa sobom je na put poveo i protukandidata iz unutarstranačke kampanje Ranka Ostojića, koji je posljednjih tjedana žestoko kritizirao vrh stranke.

Podsjetimo, u intervjuu za N1 Ranko Ostojić izrazio je nezadovoljstvo stanjem u stranci, a kritike uputio i stranačkom vrhu. 'Prestanimo se baviti sami sobom. Previše je prošlo vremena od kad je Bernardić postao predsjednik SDP-a', kazao je među ostalim Ostojić.

Osim susreta s Corbynom, Bernardić bi se u Londonu mogao susresti i s austrijskim kancelarom Christianom Kernom, njemačkim vicekancelarom Sigmarom Gabrielom, predsjednikom mađarskih socijalista Gyulom Molnárom, te predsjednikom talijanske Demokratske stranke Matteom Orfinijem.

Bernardić će sudjelovati na konferenciji Stranke europskih socijalista, koja okuplja socijalističke, socijal-demokratske i laburističke stranke Europske unije. S obzirom na mjesto održavanja konferencije glavna tema bit će Brexit, odnosno europski socijalisti raspravljat će kako će se Brexit odraziti na Europsku uniju, ali i Veliku Britaniju.