PROSVJEDI

U Splitu pozvali studente da prestanu ometati nastavu

30.11.2009 u 17:54

Bionic
Reading

Fakultetsko vijeće splitskoga Filozofskog fakulteta danas je javno pozvalo skupinu studenata koja zbog zahtjeva za besplatnim studiranjem "blokira" nastavu da prestane ometati nastavu.

Filozofski fakultet u Splitu nastavu održava na pet mjesta u gradu, a danas je, kako je izjavio dekan tog fakulteta Marko Trogrlić, nastava ometana u zgradi u Radovanijevoj ulici. Po dekanovim riječima, skupina od deset do petnaest studenata upadne u prostorije fakulteta u Radovanijevoj ulici i svojom nazočnošću "stvori takvu situaciju da je održavanje nastave nemoguće".

Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta u Splitu
na današnjoj je sjednici odlučilo pozvati, kako se navodi u priopćenju, "pojedince među studentima fakulteta koji na netolerantan način ometaju nastavu" da prestanu s takvim postupcima.

Fakultetsko vijeće splitskoga Filozofskog fakulteta naglašava kako skupina studenata ometa nastavu "velikoj većini kolegica i kolega" te im tako "uskraćuje pravo na stjecanje znanja, a samim time i pravo na vlastiti izbor i različitost". Fakultetsko vijeće također upozorava studente koji ometaju nastavu na moguće neželjene posljedice kad je riječ o ispunjavanju nastavnih obveza i urednom završetku ovog semestra i akademske godine.

Na današnjoj je sjednici Fakultetsko vijeće splitskoga Filozofskog fakulteta pozvalo sve nastavnike da i dalje redovito obavljaju svoje dužnosti, a studentice i studente da nastave redovito pohađati nastavu.

Filozofski fakultet u Splitu ima oko 2800 studenata.