Hrvatska PROSVJEDI

U Splitu pozvali studente da prestanu ometati nastavu

Fakultetsko vijeće splitskoga Filozofskog fakulteta danas je javno pozvalo skupinu studenata koja zbog zahtjeva za besplatnim studiranjem "blokira" nastavu da prestane ometati nastavu.

Filozofski fakultet u Splitu nastavu održava na pet mjesta u gradu, a danas je, kako je izjavio dekan tog fakulteta Marko Trogrlić, nastava ometana u zgradi u Radovanijevoj ulici. Po dekanovim riječima, skupina od deset do petnaest studenata upadne u prostorije fakulteta u Radovanijevoj ulici i svojom nazočnošću "stvori takvu situaciju da je održavanje nastave nemoguće".

Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta u Splitu
na današnjoj je sjednici odlučilo pozvati, kako se navodi u priopćenju, "pojedince među studentima fakulteta koji na netolerantan način ometaju nastavu" da prestanu s takvim postupcima.

Fakultetsko vijeće splitskoga Filozofskog fakulteta naglašava kako skupina studenata ometa nastavu "velikoj većini kolegica i kolega" te im tako "uskraćuje pravo na stjecanje znanja, a samim time i pravo na vlastiti izbor i različitost". Fakultetsko vijeće također upozorava studente koji ometaju nastavu na moguće neželjene posljedice kad je riječ o ispunjavanju nastavnih obveza i urednom završetku ovog semestra i akademske godine.

Na današnjoj je sjednici Fakultetsko vijeće splitskoga Filozofskog fakulteta pozvalo sve nastavnike da i dalje redovito obavljaju svoje dužnosti, a studentice i studente da nastave redovito pohađati nastavu.

Filozofski fakultet u Splitu ima oko 2800 studenata.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još