ODLUKA NA ČEKANJU

Maletić još razmišlja o kandidaturi za šeficu HDZ-a

23.06.2016 u 20:28

Bionic
Reading

Ivana Maletić, HDZ-ova europarlamentarka gostujući u Dnevniku Nove TV kazala je da će u narednih nekoliko dana razmisliti hoće li se kandidirati za predsjednicu stranke

'Ja volim analizirati i razmisliti bi li bilo dobro upustiti se u neke procese. Odlučit ću temeljem današnjih odluka stranke', kazala je Maletić da bi na pitanje o tome da je favorit Milijana Brkića kazala da će se možda se i on kandidirati.

Upitana je li problem to što su HDZ-ovi europarlamentarci kazala je da ga je kada je on najavio da će se kandidirati – svestrano podržala.

'Mislim da je on izvrstan kandidat i mislim da je jako, jako korisno za našu stranku da on bude u toj izbornoj utrci. To je prva odluka. Sad je, naravno fer od mene da vidim i ostale kandidate i donesem konačnu odluku hoću li i koga točno podržati. To ću naravno podijeliti sa svim našim članovima. Isto tako, u sljedećih par dana ostavljam i sebi prostora za tu odluku', naglasila je Maletić.

Na pitanje što bi ona donijela kao predsjednica stranke istaknula je da bi svakako u prvi plan stavila goruće probleme u hrvatskom društvu, jer je najviše fokusirana na gospodarstvo, pozicioniranje Hrvatske u Jugoistočnoj Europi i cijeloj Europskoj uniji.

'Moj najveći cilj i želja, i mislim da je to najveći nacionalni interes - da Hrvatska postane jedna od prvih deset novih država članica u gospodarskom rastu, u otvaranju radnih mjesta, da prednjači u inovacijama, novim tehnologijama, reindustrijalizaciji – imamo jako puno potencijala i to želim za sve nas, tako da naši mladi budu tu i vide u Hrvatskoj budućnost', istaknula je Maletić.

Navela je da nikad nije kasno za dobre odluke poput odlaska Tomislava Karamarka s mjesta predsjednika i da je za nju posljednjih mjesec dana, koliko je članica Predsjedništva stranke sa svim što se događalo, ogromno iskustvo.

433761,433774 ,433725 ,433714