VRGORAC

Most premašio očekivanja na ponovljenim lokalnim izborima

06.06.2016 u 06:55

Bionic
Reading

Na prijevremene izbore u Vrgorcu do 16,30 sati izašlo je 44 posto birača, podaci su Gradskog izbornog povjerenstva, što je dva posto birača više nego na prošlim izborima. Prema neslužbenim rezultatima, Most je zabilježio značajan rast

Od izvora s terena neslužbeno doznajemo da su rezultati izbora nakon 21 sat u nedjelju ovakvi: HDZ ima 7 mjesta, MOST-u nezavisnih lista pripada šest mjesta, a SDP-u dva.

MOST nezavisnih lista osvojio je 12% više nego na prošlim izborima, a HDZ je za sada, čini se, prošao s nezapamćeno niskim rezultatom. U drugi krug ulaze Ante Pranić i Nada Jelavić, a HDZ nema većinu u vijeću javljaju nam izvori, izvještava N1

Na 26 birališta glasovala su 2533 birača od ukupno upisanih 5755.

Za mjesto gradonačelnika natječe se troje kandidata: Nada Jelavić iz HDZ-a, koju je kandidirala Domoljubna koalicija HDZ-HSP AS-HSS; Rade Bobanac iz SDP-a, kojega je kandidiarala kolaicija "Zajedno za Vrgorac" SDP-a i HNS-a; te Ante Pranić s Nezavisne liste mladih (NLM).

U gradsko vijeće Vrgorca bira se 15 vijećnika, a biračima su ponuđene četiri liste kandidata; HDZ-HSP AS-HSS, SDP-HNS, NLM i HSU.

U protekle tri godine, nakon svibnja 2013. godine kada su u Hrvatskoj održani redovni lokalni izbori, u Vrgorcu su prijevremeni izbori održani u prosincu 2014. i u srpnju 2015. godine.

Ukoliko na ovim izborima ni jedan kandidat za gradonačelnika ne dobije natpolovičnu većinu, ide se u drugi krug 19. lipnja.