POBJEDNICI ZA 2015.

Pročitajte tko su ovogodišnji laureati Grada Zagreba

31.05.2016 u 13:54

Bionic
Reading

U povodu Dana grada Zagreba, 31. svibnja, u utorak je u Staroj gradskoj vijećnici održana svečana sjednica zagrebačke Gradske skupštine na kojoj je stožerni brigadir pilot Rudolf Perešin posmrtno proglašen počasnim građaninom Grada Zagreba, vrhunska sportašica Sandra Perković "Zagrepčankom godine", a 16-ero istaknutih pojedinaca, udruga, ustanova i udruženja dobilo je "Nagradu grada Zagreba"

Nagrade su dobitnicima uručili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić.

U povelji koja je uručena Ljerki Perešin, supruzi Rudolfa Perešina, ističe se kako je Perešin jedan od najvećih heroja Domovinskog rata, koji je svojom hrabrošću i istinskim domoljubljem dao izniman doprinos uspostavi teritorijalne cjelovitosti Hrvatske. Bio je jedan od najistaknutijih pilota Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva, a u čin stožernog brigadira promaknut je posmrtno.

Nagrada "Zagrepčanka godine" uručena je Sandri Perković, vrhunskoj sportašici koja je vrlo aktivna i kao društvena radnica i humanitarka, šireći pozitivno ozračje među mlađim generacijama i zalažući se za zaštitu ljudskih prava, posebno ravnopravnost spolova.

"Nagrada Grada Zagreba" uručena je Damiru Borasu, Branimiru Budetiću, Jozi Čikešu, Marijanu Hržiću, Daliboru Mataniću, Anti Nazoru, Gabi Novak, Ljerki Očić, Mariji Peakić-Mikuljan, Editi Slunjski, Mirku Šamiji, Milani Vuković Runjić, Centru za ženske studije, Institutu Ruđer Bošković, Istraživačkom timu projekta "Ambliopija u četverogodišnje djece Grada Zagreba" Klinike za očne bolesti Kliničke bolnice Sveti Duh i Udruženju obrtnika Grada Zagreba.