'TREBA BRANITI NACIONALNE INTERESE'

Ostojić o Ani Karamarko: To nije sukob interesa, to je zajednički interes

12.05.2016 u 12:06

Bionic
Reading

Dok Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa tek treba razmatrati slučaj Tomislava Karamarka, odnosno poslovne povezanosti njegove supruge Ane Karamarko s lobistom MOL-a Jozom Petrovićem, i dalje stižu reakcije na cijelu aferu

Stvari treba raščistiti. Takva varijanta nije sukob interesa. To je apsolutno zajednički interes. Očito imamo nastavak tradicije u HDZ-u. Nakon što je prodana Ina, sad treba dalje dogovoriti i ostatak', poručio je SDP-ov Ranko Ostojić komentirajući poslovanje Ane Karamarko s Jozom Petrovićem.

Podsjetio je da Jozo Petrović 'ima pravomoćnu optužnicu koja je bila temeljena na istrazi koja je rađena oko krađe policijskih dokumenata'.

'Mislim da je to bitno. S takvim ljudima se ne dogovaraš, pogotovo zato što znaš da rade za nekog drugog, konkretno MOL. A u trenucima kad imamo arbitražu, treba braniti nacionalne interese', rekao je Ostojić.

Začudio se da je dio vladajućih sada protiv privatizacije tvrtaka, a odluku su jučer donijeli na Vladi. 'Vjerojatno jednoglasno', komentirao je.

Potvrdio je da će tražiti raspetljavanje slučaja Lozančić, odnosno izjave koju je dala predsjednica Grabar Kitarović kada je kazala da je bivši šef SOA-e bio Milanovićev privatni obavještajac. Zbog toga je SDP već počeo prikupljati potpise za osnivanje istražnog povjerenstva.

Te komentare Ostojić je dao nakon sjednice Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost kojim predsjedava. Taj je odbor utvrdio pravovaljane kandidature za Vijeće za građanski nadzor SOA-e.

'Od 73 pristigle kandidature utvrdili su 25 pravovaljanih. Svi će biti pozvani idući tjedan na razgovore pred članove Odbora. Nakon toga će Odbor izabrati predsjednika i šest članova', rekao je Ostojić.