STRANKA TRAŽI ISPRIKU

Čačiću HNS-ovka rekla da ne galami, on je izvrijeđao

27.04.2016 u 13:28

Bionic
Reading

Klub zastupnika Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) osudio je u srijedu istup Radimira Čačića, saborskog zastupnika Narodne stranke - reformisti, odnosno njegov verbalni napad i uvrede na račun HNS-ove saborske zastupnice iz Ludbrega Božice Makar

Incident se dogodio u utorak u Martijancu kraj Ludbrega na sastanku tamošnjeg načelnika Marijana Horvata sa saborskim zastupnicima iz Varaždinske županije, na kojem je načelnik predstavio programe i projekte općine.

Nakon predstavljanja projekata Čačić je napao Horvata, člana HNS-a, i prisutnog župana Predraga Štromara da se u općini ništa u proteklih sedam godina nije napravilo, koristeći pritom 'svoj poznat način komunikacije i povišeni ton', priopćio je HNS. Odgovorila mu je zastupnica Makar rekavši kako je takav način komuniciranja neprihvatljiv, te da bi svi zajedno trebali vidjeti što mogu napraviti za općinu umjesto svađanja i prepucavanja.

Na to joj je Čačić uzvratio da 'nema pojma' i 'neka ne lupeta gluposti', te ju upitao što uopće ona radi ovdje tvrdeći da nije saborska zastupnica, iako je na tom mjestu zamijenila župana Štromara. Ubrzo nakon toga intervencijom pročelnika općine Martijanec Krunoslava Kosira situacija se smirila i sastanak je zaključen.

No, u HNS-u se ne mire s time pa su priopćenjem Kluba zastupnika oštro osudili vrijeđanje i omalovažavanje njihove zastupnice, istaknuvši da takav istup ne dolikuje jednom saborskom zastupniku.

'Nadamo se i želimo vjerovati da zastupnik Čačić nije imao namjeru marginalizirati ulogu žena u politici i u društvu općenito, a u ovom slučaju Božice Makar kao saborske zastupnice', navodi u priopćenju Klub zastupnika HNS-a.