JANDROKOVIĆ NEPOPUSTLJIV

Nakić tražio neplaćeni godišnji zbog izbora

03.11.2009 u 07:47

Bionic
Reading

Mladen Nakić, službenik u Ministarstvu vanjskih poslova, smatra da su mu ugrožena ustavna prava jer mu šef Gordan Jandoković ne da neplaćeni godišnji zbog predsjedničkih izbora

'Još prije dva mjeseca zatražio sam neplaćeni dopust kako bih mogao voditi svoju kampanju, ali Ministarstvo vanjskih poslova u dva navrata odbilo je moj zahtjev. Na taj način ugroženo je moje ustavno pravo da se kandidiram' - kaže Mladen Nakić, službenik MVP-a koji se odlučio kandidirati za predsjednika, ali se to očito nije svidjelo njegovim šefovima na Zrinjevcu.
Iako je o svojoj namjeri, kaže, pismeno obavijestio i ministra Gordana Jandrokovića, ovaj mu nikada nije ni na koji način odgovorio. U MVP-u kažu kako Nakić ne ispunjava uvjete za neplaćeni dopust koji su propisani kolektivnim ugovorom. Njegov politički angažman MVP ne smatra opravdanim razlogom za dopust. Usprkos odbijenici MVP-a, Nakić kaže da će ići u predsjedničku kampanju.

Nakić je u MVP-u zaposlen od 2006., a radi u Službi za analitiku i informiranje. U MVP je došao iz MORH-a u kojemu je službovao od početka 90-ih. Bio je načelnik Službe za razoružanje, te vojni ataše u SAD-u. Uz potporu MORH-a je i doktorirao na temu američke vanjske politike i globalnog okruženja, što mu je bila i preporuka za prelazak u MVP.Potrebne promjene

'Politika ne donosi samo moć, već i odgovornost, ali u Hrvatskoj nije tako jer političari ne snose posljedice za svoje propuste. Izgubio sam povjerenje u političke elite, a promjenu mogu napraviti samo građani' - objašnjava Nakić razloge zbog kojih se kandidirao.