NEVRIJEME DILJEM ZEMLJE

Gromovi, tuča, poplave; zahlađenje do 0°C

10.02.2016 u 10:33

  • +10

Nevrijeme u Hrvatskoj

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

Bionic
Reading

Najavljivano nevrijeme s jakim i olujnim vjetrovima, grmljavinom, obilnom kišom, a mjestimično i tučom i snijegom, jučer je zahvatilo veći dio Hrvatske, osobito priobalne krajeve.

Prema pisanju Novog lista jako grmljavinsko nevrijeme s tučom na širem je Riječkom području počelo sinoć oko 19 h, a trajalo je do 21:30 h. Izazvalo je probleme u prometu i poplave poslovnih i stambenih prostora, zbog čega su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke intervenirali desetak puta.

Kiša je dizala šahtove, a nekoliko vozila zapelo je u vodi zbog čega su u nekim dijelovima grada stvoreni prometni zastoji.

Na rubnim dijelovima grada, Zametu, Srdočima i Rešetarima čak je i zasniježilo. Snijeg je sinoć padao i u Gorskom kotaru, u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i u višim predjelima središnje Hrvatske. Na cestama u tim područjima uvedeni su zimski uvjeti.

I Zagrepčani su jutros na posao išli uz jaku kišu i umjereni vjetar.

RTL Autor: RTL

Šibenski portal javlja da je jako jugo ponovno potopio Brodaricu. Standardno, nakon svakog jačeg vjetra, Obala Maratuša i plaža Rezalište na Brodarici i nakon noćašnjeg olujnog juga su poplavljene. Valovi nisu ‘molali’ ni jutros, a cesta uz more je velikim dijelom poplavljena i puna kamenja koje je izbacilo more, piše portal.

Prema DHMZ-u glavnina oborina, koje će mjestimice biti i obilnije, predviđa se prijepodne. Budući da će temperature biti u padu, u unutrašnjosti se ponegdje očekuju susnježica i snijeg.

U drugome dijelu dana slijedi nam postupan prestanak oborina, a na zapadu i djelomično razvedravanje. Na istoku Hrvatske oborine će prestati nešto kasnije.

U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak, na udare povremeno olujan jugozapadnjak. Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo te južni vjetar koji će okrenuti na umjeren i jak, ponegdje i olujan sjeverozapadnjak i zapadnjak. Prijepodne temperatura zraka uglavnom će se kretati između 9 i 14°C, no tijekom dana ona će postupno padati tako da će navečer biti između 0 i 3°C.