NEMOGUĆNOST OTPLATE KREDITA

Živi zid sprečava deložaciju Jadranke Jež, nekim aktivistima pozlilo

06.10.2015 u 11:51

Bionic
Reading

Zbog nemogućnosti otplate kredita, Kreditna banka Zagreb deložira bivšu olimpijsku i svjetsku pobjednicu rukometašicu Jadranku Jež u čiju je obranu skočio Živi zid i poručio da 'ostaju do zadnjeg čovjeka i da nikad neće odustati od borbe za slobodu'

Deložacije Jež po nalogu Kreditne banke počela je jutros u 10 sati, i to zato jer tvrtka kojoj je Jež bila jamac nije bila u mogućnosti vratiti kredit. Policija je ušla u zgradu i provalila u stan u kojem su uz Jež bili zabarikadirani članovi Živog zida, čiji je predsjednik Ivan Sinčić izjavio: 'Svi smo teško emocionalno pogođeni. Nitko ne bi bio sretniji od nas da se zaustavi taj genocid, taj grabež. Ali to će se dogoditi jedino kad se izmijeni zakon'.

Jesu li ovo vladine mjere pomoći prezaduženima?

Posted by Živi zid on Tuesday, 6 October 2015


Na Jarunu kod stana u kojem je Jež, kako javlja 24sata.hr, trenutno oko 50-ak interventnih policajaca s osam policijskih kombija i još toliko osobnih policijskih vozila, a situaciju prate susjedi i prolaznici. Policija je počela iznositi aktiviste i već ih je odnijela 20-ak dok skandiraju 'Pravo na dom!' te 'Nemojte glasati za SDP i HDZ!', a na svojem Facebook profilu Živi zid poručio je: 'Ministri Lalovac i Ostojić, sramotan je način na koji se vi kao ministri i vaša vlada odnosite prema dužnicima'.

Okupljena javnost i mediji pred zgradom u ulici Bernarda Vukasa 7, gdje je trenutno u tijeku deložacija po nalogu Kreditna banka Zagreb.

Posted by Živi zid on Tuesday, 6 October 2015


'Ministar Lalovac priča da će država pomoći ljudima koji su u teškoćama s kreditima, ne vidim da se na tom polju nešto radi. Deložacija je sve više', poručila je Jež , prenose mediji, naime, kako piše 24sata.hr, Jež je bila treći jamac tvrtki Iv d.o.o. kad su dizali investicijski kredit preko HBOR-a.

Pružat ćemo otpor do zadnjeg čovjeka!

Posted by Živi zid on Tuesday, 6 October 2015


Zadnje investicije bile su preko Kreditne banke, a Jež je kazala da je nekoliko puta odlazila u banku, no da joj je jedino rečeno da se trebala ranije dogovoriti s bankom. Ona je očekivala da će se razmotriti slučaj, no ističe da nije naišla na razumijevanje od strane Kreditne banke.