SJETILA SE I RAPSKE FJERE

Grabar Kitarović uživala u dvosatnom španciranju Varaždinom

27.08.2015 u 21:51

  • +8

Predsjednica Grabar-Kitarović obišla Špancirfest

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Jurinec/PIXSELL

Bionic
Reading

Predsjednica Republika Kolinda Grabar Kitarović posjetila je u četvrtak Varaždin i 'Špancirfest' gdje se zadržala gotovo dva sata u šetnji prepunim varaždinskim ulicama te istaknula kako je 'Špancirfest' postao jedan od najpopularnijih festivala u Hrvatskoj

Na kraju posjeta Varaždinu izjavila je za Festivalsku televiziju VTV-a da je uživala u posjetu i razgledavanju sadržaja 'Špancirfesta'. Predsjednica je ocijenila da je 'Špancirfest' doista posebna manifestacija i da joj je je teško izdvojiti neki određeni dio toga festivala. Kako je rekla, dojmile su je se Uska ulica, u kojoj za "Špancirfesta" vladaju umjetnici, te stari zanati i obrti na Trgu tradicijskih obrta. Potvrdila je da je već ranije posjetila 'Špancirfest' o kojemu je i čula sve najbolje.

'Postali ste svakako jedan od najpopularnijih festivala u Hrvatskoj', izjavila je za Festivalsku televiziju Grabar Kitarović. Dodala je da u posljednje vrijeme diljem Hrvatske ima dosta festivala, a iako se svi još nisu isprofilirali, svaki od njih nudi nešto drukčije. Spomenula je 'Rapsku fijeru' rekavši da je to na neki način povratak u srednjovjekovnu prošlost i oživljavanje prošlosti dok je, smatra, 'Španicrfest' kombinacija povijesti i mladosti.

U društvu predsjednice Republike bili su župan Varaždinske županije Predrag Štromar, varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i direktorica varaždinske Turističke zajednica Branka Tropp, te brojni članovi HDZ-a grada Varaždina i Županije.