PREKO 35 STUPNJEVA

Čeka nas tjedan dana strašnih vrućina

02.07.2015 u 09:16

Bionic
Reading

U narednim danima, sve do sljedećeg četvrtka, u cijeloj Hrvatskoj prevladavat će sunčano i vruće vrijeme. Najviše dnevne temperature već će za vikend nerijetko prelaziti 35°C. Prvo osvježenje s pljuskovima možemo očekivati tek od sljedećeg četvrtka

U petak će posvuda prevladavati sunčano s malom, u unutrašnjosti u prvom dijelu dana i umjerenom naoblakom. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar sjevernih smjerova, a na Jadranu većinom umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 14 do 18, a na Jadranu od 22 do 25°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti kretat će se od 28 do 32, a na Jadranu od 30 do 33°C.

U subotu i nedjelju u cijeloj zemlji prevladavat će sunčano sa slabim vjetrom i svakim danom sve toplije. Jutarnje temperature u unutrašnjosti bit će od 14 do 18, a na Jadranu od 23 do 26°C. Najviša dnevna temperatura u cijeloj zemlji kretat će se od 32 do 35°C.

Sunčano i vrlo vruće vrijeme zadržat će se do sredine narednog tjedna. Najviše dnevne temperature u cijeloj zemlji bit će osjetno više od 30, nerijetko i više od 35°C.

Nestabilnije vrijeme s mogućim pljuskovima i osvježenjem očekujemo od četvrtka.

Toplinski val koji stiže u naše krajeve u Europi je već odnio više stotina života. Portugal je samo za vikend zabilježio povećanje broja smrtnih slučajeva u odnosu na prosjek za oko stotinu. Stoga se pridržavajte uputa zdravstvenih radnika i nastojte se ne izlagati najvišim temperaturama!