KARAMARKO O SDP-U

'Prihvatili su jednog Zagorca, a sad se moraju odreći drugog'

29.06.2015 u 12:33

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izrazio je u ponedjeljak zadovoljstvo što je SDP prihvatio HDZ-ovu inicijativu da se Međunarodna zračna luka Zagreb nazove po Franji Tuđmanu istaknuvši kako je prvi hrvatski predsjednik baština cijelog hrvatskog naroda, no da se ovdje radi o predizbornom potezu SDP-a

'Drago mi je da su došli na naše. To je pozicioniranje dr. Tuđmana kao prve figure hrvatske politike u 20. stoljeću. Dr. Tuđman nije samo baština HDZ-a već je baština hrvatske države i naroda rekao je odgovarajući na pitanje kako komentira najavu ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića da će nova zagrebačka zračna luka nositi ime po prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

'Oni su ga do sada proglašavali čak i zločincem', ocijenio je Karamarko novinarima prije predstavljanja prijedloga gospodarskog programa užem vrhu stranke.

SDP je imao i otklon od dr. Tuđmana i hrvatskih branitelja, rekao je Karamarko i ocijenio da su se na taj potez odlučili u predizborne svrhe.

Dobro je i to. Drago mi je da Hajdaš Dončić kaže da je Tuđman njegov Zagorac. Ovo je 50 posto posla učinjeno. Tuđman kao centralna figura, čovjek koji je donio slobodu i demokraciju Hrvatskoj i neovisnost. Morat će se odreći jednog Zagorca da budu kompletni i uvjerljivi', istaknuo je Karamarko.