OBOSTRANE ŽELJE

Kardinal Bozanić razgovarao s mitropolitom Porfirijem

11.06.2015 u 21:21

Bionic
Reading

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u četvrtak u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu s pravoslavnim mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem Perićem, a u razgovoru je obostrano izražena želja da što prije s radom počne Komisija za dijalog između Srpske Pravoslavne Crkve i Hrvatske biskupske konferencije

'Bio je to jedan od redovitih susreta što ih prema dogovoru održavaju kardinal Bozanić i mitropolit Porfirije. Tijekom razgovora obostrano je izražena želja da što prije s radom započne Komisija za dijalog između Srpske Pravoslavne Crkve i Hrvatske biskupske konferencije', kratko je priopćeno iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

Na sastanku su sudjelovali pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško i đakon Zagrebačko-ljubljanske eparhije Zoran Radić.

Podsjetimo, srpski mediji početkom lipnja raspisali su se o tome da je najavljeni dijalog SPC-a i HBK o proglašenju kardinala Alojzija Stepinca svetim nametnut je iz političkih razloga radi priprema Papina posjeta Srbiji.

'Vatikan čini sve da od kontroverznog Alojzija Stepinca napravi sveca. U tome će neizravno sudjelovati i država Srbija i Srpska pravoslavna crkva, koja sve vrijeme dok se ovaj proces vodi, a počeo je 1998. godine kada ga je Rimokatolička crkva proglasila blaženim - šuti', pisao je beogradski Blic. Neimenovani vladika SPC-a rekao je Blicu da je budući svetac za njih zločinac jer je aktivno sudjelovao u stvaranju fašističke Nezavisne Države Hrvatske.