NI 'Z' OD ZAJEDNIŠTVA

Bandić: Riješio bih branitelje za četiri do šest sati

30.05.2015 u 16:51

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ustvrdio je u subotu da bi on, da je na mjestu premijera, problem branitelja riješio za četiri do šest sati razgovorom i pregovorima s braniteljima koji prosvjeduju dok se ne postigne dogovor

'Ja vam mogu reći samo da sam ja na čelu kolone da bi to trajalo četiri do šest sati. Ja bih taj problem riješio s ljudima koji su već sedam mjeseci vani', istaknuo je Bandić. Na pitanje kako, rekao je: 'Razgovorima i pregovorima dok se ne bih dogovorio. Tako bih riješio. Jer za razgovor trebaju dvoje.'

Na traženje novinara da komentira prosvjed branitelja i događanja na Trgu svetog Marka, Bandić je rekao da je 'situacija izuzetno ozbiljna, ali to nije od jučer'.

'Te podjele i svrstavanje u ideološke rovove se rade namjerno ne bi li se otklonilo ljude od dnevnih problema i teškoća života. To je kruha i igara', ustvrdio je Bandić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi na temu 'Akti gradonačelnika', odrćanoj u povodu predstojeće sjednice Gradske skupštine.

'Zatrpajmo rovove, okrenimo se budućnosti... lako je ljude zapaliti, ali treba ugasiti. Svima više razboritosti, razuma i odgovornosti ne bi falilo', rekao je.

Upitan tko to, po njemu, radi, ako radi namjerno, Bandić je odgovorio da 'narod ne treba podcjenjivati'.

'Ni 'z' od zajedništva'

U povodu podatka o porastu BDP u proteklom kvartalu za 0,5 posto na godišnjoj razini i ocjene potpredsjednika Vlade Branka Grčić da je Hrvatska izišla iz recesije, novinari su pitali Bandića kako se 'osjeća sada kada smo izišli iz recesije'.

Odgovorio protupitanjem govore li o 'prvoaprilskoj šali'. Nakon toga je rekao da je to dobar znak, pa makar i 0,3 ili 0,5 posto, ali da to nije dovoljno.

'Ja sam neki dan pročitao u novinama da je u gradu bila neka konferencija, investicijska, najveća u ovom dijelu Europe. Ja nisam dobio poziv za to. Pa vam onda mogu odgovoriti da nisam informiran o tim uspjesima ove Vlade, ali svaki pomak na bolje pozdravljam. Međutim, to nije dostatno i dovoljno', rekao je Bandić.

'Da se svi udružimo zajedno, a ni 'z' od zajedništva nema. Vidite i jučer, na žalost, što se događa i prekjučer i sutra i danas u Saboru u 10 sati povodom Dana Sabora i dana kada smo raskinuli pravne sveze s bivšom zemljom. Da se svi udružimo, sve relevantne političke stranke i pojedinci u Hrvatskoj treba nam šest do osam godina da Hrvatsku izvadimo iz gliba gospodarskog', ocijenio je Bandić.

'I ova ekipa koja je na čelu ne ulijeva povjerenje niti obećava da to može napraviti. Ne samo ona, nego i oni koji dolaze ukoliko ne uključe sve one koji su nešto u ovoj zemlji napravili, koji znaju, koji hoće i mogu i koji vole ovu zemlju', poručio je Bandić.