PORUKA MAKEDONACA

Živjeli smo u Hrvatskoj prije nego je veleposlanica došla, a bit ćemo tu i kad ode

27.05.2015 u 15:45

Bionic
Reading

Organizatori prosvjeda protiv režima premijera Nikole Gruevskog u Zagrebu 23. svibnja reagirali su na demanti Veleposlanstva Republike Makedonije u Zagrebu, u kojem se tvrdi da spomenuti prosvjed nisu organizirali Makedonci koji žive u Hrvatskoj, pozvavši se pritom na organizacije i udruge Makedonaca u Hrvatskoj koje su se distancirale od prosvjeda

Hrvatska inicijativa za podršku prosvjedima u Makedoniji navodi kako su organizatori prosvjeda bili slobodoumni građani ove države i pripadnici makedonske nacionalne manjine, uz podršku hrvatskih građana, civilnih udruga i pokreta.

Zagrebački prosvjed, kažu, bio je jedan od prosvjeda koji su održani u brojnim gradovima diljem svijeta, u znak solidarnosti sa širokim građanskim otporom protiv diktature u Makedoniji i svakodnevnim prosvjedima u Skoplju.

Dodaju da su u Hrvatskoj živjeli i radili i prije nego što je veleposlanica stupila na dužnost, a ostat će u njoj i kada ode s funkcije.

'Pripadnost određenoj nacionalnoj manjini nikoga ne obvezuje na članstvo u amaterskim i političkim organizacijama nacionalnih manjina', zaključuju u priopćenju.