NA ISTOM DOGAĐAJU

Glogoški i Matić izbjegli susret, nisu se ni pozdravili

05.05.2015 u 16:24

Bionic
Reading

U Gređanima kod Topuskog otkriveno je 43. obilježje masovne grobnice u Sisačko-moslavačkoj županiji. U njoj se nalaze posmrtni ostaci osam ubijenih civila i branitelja

Na otkrivanju spomenika bili su ministar branitelja Predrag Matić i jedan od vođa braniteljskog prosvjeda u Savskoj Đuro Glogoški. Susret su spretno izbjegli, a nisu se ni pozdravili, javlja hrt.hr.

Ministar je komentirao ultimatum koji su branitelji postavili na subotnjem prosvjedu u Zagrebu kada su zatražili da Vlada do četvrtka, kada će biti 200 dana otkad prosvjeduju, počne dijalog. Upitan hoće li doći do susreta premijera i vođa prosvjednika iz Savske, ministar branitelja je izjavio kako je dijalog uvijek potreban i dobar, ali da se do dijaloga ne dolazi ultimatumima.


'Tri i pol godina sam ministar branitelja, tri i pol godina im je moja ruka ispružena, što i dalje vrijedi, nažalost oni barataju sa dva suprotna pojma - jedan je ultimatum, drugi je dijalog. Pogledao sam rječnik stranih izraza, znam razliku između dijaloga i ultimatuma pa predlažem da i drugi to nauče', rekao je Matić.

Naglasio je kako su on i cijela Vlada tu te kada se branitelji dogovore o čemu žele razgovarati, mogu to i učiniti. Dijalog - da, ultimatum ne, poručio je Matić.