ANDRO VLAHUŠIĆ

Između reforme i propasti ovo društvo bira propast

26.04.2015 u 16:19

Bionic
Reading

'Hrvatsko društvo bi, kada mu postavite pitanje reformirati se ili propadati, odabralo propast. Upravljanje znači promjena mentaliteta jedne zemlje', rekao je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić u emisiji Aleksandra Stankovića Nedjeljom u dva

Andro Vlahušić u emisiji je govorio o reformama koje su nužne u Hrvatskoj, o ideji okupljanja ljevice, pripremama za izbore, teritorijalnom ustroju Hrvatske i pravomoćnoj presudi.

'Predsjedništvo HNS-a podržava moju ideju okupljanja svih lijevih stranaka u Hrvatskoj pred parlamentarne izbore. HNS preferira takav nastup. Mi smo 2007. godine izgubili izbore samo zato što nismo išli zajedno', rekao je gostujući u emisiji HRT-a Nedjeljom u dva dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

Za izbore je kazao da su oni dobrim dijelom matematika, pogotovo kad je hrvatsko društvo duboko podijeljeno. 'Lijevi blok ovisi primarno o Zoranu Milanoviću hoće li ga odlučiti okupiti. Desnica je dobro okupljena. Očekujem da će izbori biti iduće godine. Datum 3.1.2016. mi je simpatičan, odgovorio je na pitanje hoće li biti izbori na taj datum kako je neslužbeno objavljeno.

ovoreći o reformama koje su nužne, kazao je da ova Vlada i buduća Vlade nema dovoljno dobar reformski kapacitet. 'Hrvatsko društvo bi, kada mu postavite pitanje reformirati se ili propadati, odabralo propast. Upravljanje znači promjena mentaliteta jedne zemlje', rekao je Vlahušić. Pojašnjavajući, kazao je da je
prvo jpotreban teritorijalni ustroj. 'Maksimalno 120 do 150 gradova i općina. Plaćamo sustav javnih ustanova koji je preskup, smatra. Za neke stvari podijelio bi vaučere jer ljudi ne znaju koliko što košta. Moramo plaćati usluge. Institucije se ne žele reformirarti. Dobiju novac, a koliko usluga dobiju građani, dobiju, izjavio je Vlahušić. Objasnio je davanje vaučera za obrazovanje na fakultetu', zaključio je.

Na izjavu voditelja emisije Aleksandra Stankovića da ako okupi ljevicu onda bi osuđeni čovjek bio tvorac ujedinjene ljevice rekao je da bi volio bih da u RH bude više takvih političara. 'Sadržaj moje presude je to što sam zaradio 50 milijuna kuna više gradu Dubrovniku. Javno vlasništvo sam vratio javnom vlasništvu. Presuda je napravljena na temu lažnog svjedočenja. Zašto ste me zvali u emisiju? Jer sam zanimljiv sugovornik ili jer sam pravomoćno osuđen', upitao je voditelja Nedjeljom u dva i dobio odgovor sve je na stolu.