BURNI OŽUJAK

Od sunca do snijega i orkanske bure

02.03.2015 u 09:28

Bionic
Reading

Nakon nekoliko vedrijih dana, od srijede nam ponovno stiže naoblačenje s kišama koje će mjestimično u priobalju biti i obilnije. Malo će zahladiti pa će u gorju opet pasti nešto snijega. Krajem tjedna slijedi smirivanje – bit će toplije i sunčanije

U utorak će biti pretežno sunčano, mjestimice uz malu do umjerenu naoblaku. Tijekom noći na srijedu s jugozapada stiže novo naoblačenje koje će najprije zahvatiti Jadran, a kasnije i unutrašnjost. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak, a na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -1 do 4, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti kretat će se od 9 do 13, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U srijedu će posvuda biti pretežno oblačno uz povremenu kišu, u višem gorju susnježicu i snijeg. Ujutro su još ponegdje moguća kraća sunčana razdoblja, dok će prema kraju dana oborine biti češće, povremeno i obilnije, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu bura, a u Dalmaciji jugo. Prema kraju dana bura će jačati i postupno se širiti na cijeli Jadran. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 0 do 4, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 8 do 12, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U četvrtak će biti oblačno uz povremenu kišu, a u gorju snijeg. Oborine će biti obilnije u gorskoj unutrašnjosti te na Jadranu, gdje su mogući i pljuskovi s grmljavinom. Najmanje kiše očekuje se u kontinentalnoj unutrašnjosti gdje su mjestimice mogući periodi s manje oblaka. U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak sjeveroistočnjak, a na Jadranu olujna bura s orkanskim udarima podno Velebita. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 1 do 5, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti bit će od 3 do 7, a na Jadranu od 8 do 13°C.

U petak ujutro postupno će se razvedravati sa zapada, pa će u većem dijelu zemlje već od prijepodneva biti djelomice do pretežno sunčano. Oblačnije će se zadržati u gorskoj unutrašnjosti i u istočnoj Slavoniji gdje su još prijepodne moguće oborine, snijeg u gorju, a kiša i susnježica u nizini. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti kretat će se od -2 do 3, a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će ići od 4 do 9, a na Jadranu od 10 do 14°C.

Tijekom vikenda vrijeme se neće značajnije mijenjati. U unutrašnjosti će biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. Oblačnije će i dalje biti u istočnoj Slavoniji gdje će biti moguće mjestimične slabe oborine na granici kiše i snijega, uglavnom u subotu. Temperature će biti u postupnom porastu.