HŽ IZABRAO DELOITTE

Sprema se još jedan masterplan za više od 1,2 milijuna kuna

05.12.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Više od 1,2 milijuna kuna HŽ Putnički prijevoz daje za izradu masterplana, i to multinacionalnoj kompaniji Deloitte koja se jedina javila na natječaj za taj posao

Nakon dvije godine restrukturiranja, tijekom kojeg su znatno smanjeni rashodi te je ova tvrtka, iako i dalje gubitaš, prvih šest mjeseci ove godine završila u minimalnom minusu od 1,5 milijuna kuna, odlučili su angažirati 'kompetentnog konzultanta koji bi im pomogao u pripremi masterplana za HŽ Putnički prijevoz za period 2014. – 2020'.

Potrebno je, stoji u dokumentaciji za javno nadmetanje, analizirati trenutno stanje HŽ PP-a i razloge navedenog stanja, definirati strateške odrednice koje bi HŽ PP želio postići do 2020. te jasno i detaljno definirati aktivnosti i projekte, uključujući resurse, potrebne za provedbu predmetne strategije.


Ova je tvrtka i ranije obavljala unosne poslove za državu. Prošle godine izabrana je u grupi ponuditelja za konzultante ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Siniši Hajdašu Dončiću za monetizaciju autocesta te su za 1,3 milijuna kuna izradili studiju opravdanosti monetizacije hrvatskih autocesta. Od Ministarstva poljoprivrede Deloitte je u prošloj godini dobio gotovo 300 tisuća kuna.

U 2014. 1,3 milijuna kuna na račun ove tvrtke otišlo je sa Sveučilišta u Zagrebu, tj. Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Masterplan za HŽ Putnički prijevoz mora biti gotov za četiri mjeseca. Nadamo se da njegova sudbina neće biti ista poput one famoznog masterplana bolnica, za koji je bivši ministar zdravlja Rajko Ostojić platio 200 tisuća eura francuskoj konzultantskoj tvrtki, a koji je kasnije djelomično odbačen.