OPROŠTENI DUGOVI

Klemm: Ako građani zatraže, selimo na Markov trg

06.11.2014 u 13:53

  • +2

18. dan branitelji mirnim prosvjedom traže smjenu ministra Predraga Freda Matića

Izvor: Pixsell / Autor: Željko Lukunić

Bionic
Reading

Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, na upit novinara kako komentira odluku Vlade da oprosti dugove braniteljima odgovorio je da branitelji 'neće dozvoliti da se njima nešto oprašta, a ostalim građanima ne'. U trenutku postavljanja pitanja jutros u braniteljskom šatoru u Savskoj cesti, nitko još nije bio upoznat s time što je to Vlada na sjednici točno oprostila braniteljima

Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine, rekao je da ne zna o čemu se radi te ne može ni odgovoriti na pitanje. Uskočio je zato Josip Klemm.

'Nismo upoznati, ali branitelji neće dozvoliti da se njima nešto oprašta, a ostalim građanima ne. Netko opet želi napraviti podjelu', rekao je Klemm.

Vlada je odlučila otpisati dugove 108 branitelja - korisnika Kreditnog programa zapošljavanja razvojačenih pripadnika HV-a provedenog kroz Hrvatsku banku za obnovu i razvoj, u ukupnom iznosu od 12,5 milijuna kuna. Objavljen je i popis 108 'subjekata' koji su ispunili propisane uvjete za otpis potraživanja, temeljem teškog socijalnog položaja, starosti, gubitka opće radne sposobnosti ili smrti.

Inače, po navedenom Programu ukupno je odobreno 3.655 kredita (poljoprivrednicima 1.791 kredit, za osnivanje obrta 1.820 kredit te poslodavcima za zapošljavanje 44 kredita) u ukupnom iznosu od 319,6 milijuna kuna.

Klemm: Ne želimo se razdvojiti od građana

U intervjuu za današnji Večernji list, Klemm je na pitanje je li prosvjedu mjesto u Savskoj 66, s obzirom na to da se stječe dojam da je on prerastao u izraz nezadovoljstva stanjem u društvu, odgovorio da su branitelji upravo iz tog razloga razmišljali o preseljenju na Markov trg.

'Ako ćemo na taj način natjerati nekoga da počne raditi u interesu hrvatskih građana, dići ćemo šator pred zgradom Vlade', rekao je Klemm. Danas je za tportal rekao da će šator na Markovom trgu podići ako to od njih budu tražili - građani. 

'Mi kao hrvatski branitelji uvijek možemo preseliti šator na Markov trg. No mi sad ovdje tražimo prava ispred našeg ministarstva. Žalosni smo što ima puno stvari koje treba riješiti u Republici Hrvatskoj i vidjeli ste da građani svakodnevno dolaze ovdje s problemima. mi hrvatski branitelji ne želimo da nas netko razdvoji od građana i ako građani budu tražili od hrvatskih branitelja da dođemo na Markov trg, mi ćemo doći', rekao je Klemm.

Kako je bilo na pressici na Savskoj možete pročitati ovdje