ORSAT MILJENIĆ

'Turudićeva teorija na razini je urote Kennedyjeva ubojstva'

17.10.2014 u 13:50

Bionic
Reading

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić u Lepoglavi je komentirao izjavu suca Ivana Turudića da neće biti predsjednik izbornog povjerenstva na izborima te da to smatra pritiskom zbog toga jer je omogućio izručenje Josipa Perkovića

Miljenić smatra da takve izjave spadaju u teorije urote na razini teorija o Kennedyjevu ubojstvu. 'Koliko znam, a znam, o predsjednicima izbornih povjerenstava odlučuje Državno izborno povjerenstvo, kojem su na čelu suci Vrhovnog suda, a izvršna vlast s tim nema veze', zaključuje Miljenić a prenosi hrt.hr.

'Državno izborno povjerenstvo do sada nije raspravljalo ni imenovalo nijedno izborno tijelo za provedbu izbora za predsjednika Republike Hrvatske, pa tako ni Gradsko izborno povjerenstvo Grada Zagreba. Izborna povjerenstva koja će provoditi izbore za predsjednika Republike Hrvatske imenovat će se nakon donošenja odluke o raspisivanju izbora za predsjednika Republike Hrvatske, kao što je to do sada bila uobičajena praksa na svim dosadašnjim izborima', stoji u priopćenju predsjednika Državnog izbornog povjerenstva Branka Hrvatina.

'Turudić slovi za kandidata za ministra pravosuđa u vladi Tomislava Karamarka ako ta vlada ikada bude sastavljena. Prema tome, ovo nisu izjave suca, nego izjave političkog kandidata', kaže potpredsjednik Sabora Nenad Stazić.

Naime Turudić je saznao da više neće biti predsjednik gradskog izbornog povjerenstva na izborima za predsjednika države. Bilo bi to prvi put u praksi hrvatske države da predsjednik Županijskog suda nije predsjednik gradskog, odnosno Županijskog izbornog povjerenstva.