KRIŽALJKE NA HTV-U

Katja Kušec ostaje bez emisije

29.08.2014 u 10:06

Bionic
Reading

Urednica i voditeljica HTV-ovog Regionalnog dnevnika Katja Kušec u novoj jesenskoj shemi ostat će bez tog angažmana. Na njenom bi se mjestu mogao naći Damir Smrtić

HTV će objaviti kompletnu jesensku shemu u drugom tjednu rujna te će tada biti službeno poznato što će raditi Katja Kušec. No iz pouzdanih izvora s Prisavlja doznajemo da je ostala bez uredničkog i voditeljskog angažmana u Regionalnom dnevniku. Glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc nije nam željela ni potvrditi ni demantirati ovu informaciju.

Trebao bi je zamijeniti Damir Smrtić, a on u posljednje vrijeme vodi središnji Dnevnik HTV-a.


Katja Kušec se dosad okušala u brojnim informativnim HTV-ovim emisijama. Uređivala je i vodila podnevni Dnevnik, a prije godinu i pol smijenjena je zajedno s Denisom Latinom i Ružicom Renić iz Dnevnika 3. Tijekom gostovanja u toj emisiji predsjednica HSP-a AS Ruža Tomašić dobila je priliku pojasniti što je mislila kada je izjavila da je 'ovo Hrvatska i da su svi ostali gosti'. Također je prozvala Vojislava Stanimirovića da je svjedočio odvođenju pacijenata iz vukovarske bolnice na Ovčaru. Zasmetalo je to premijeru Milanoviću koji je osuo žestoku paljbu po medijima.

'Dva dana ranije osoba s liste HDZ-a za EU parlament, eurofob koji nas uči kako bi Hrvatska trebala izgledati i tko je gost u Hrvatskoj, nastavlja svoju sramotnu odiseju i optužuje Stanimirovića da je četnik i da je osobno ljude slao na Ovčaru. Nakon toga - nikom ništa! To je postalo normalno u Hrvatskoj. To više nikome ne smeta, niti je voditeljica i urednica reagirala na to. To je postalo normalno, to je diskurs', požalio se Milanović.

Nakon njegove opaske smijenjeni su trojac Kušec, Renić i Latin, što su mnogi protumačili kao Milanovićev pritisak na javnu televiziju. Kušec je potom dobila dvije emisije: Studio 4 na Četvrtom programu i Regionalni dnevnik na Drugom. Hoće li ostati barem u Studiju 4 ili će joj tvorci jesenske sheme namijeniti neku drugu ulogu, uskoro ćemo doznati.