SLUČAJ 'AZIMUT'

Šibenik kao Zrće: Protiv buke - softverom

Bionic
Reading

Šibenski gradonačelnik Željko Burić problem s bukom iz noćnih klubova i kafića planira riješiti modernom tehnologinjom koja je primijenjen na paškom Zrću

'Gradska uprava spremna je za iduću sezonu kupiti opremu kakva se tijekom ovog ljeta koristila na Zrću. Njome se softverski regulira razina buke, tako da se glazba dovoljno čuje u lokalima i na vanjskim pozornicama gdje se okuplja publika, a da ne smeta susjedima. Međutim, dvojbe nema, svi kulturno-zabavni sadržaji u Šibeniku moraju ići dalje', kazao je gradonačelnik Burić. Inače, u šibenskoj gradskoj upravi još nemaju precizne izračune koliko bi koštala nabava tehnologije kojom se softverski regulira razina buke, javlja Slobodna Dalmacija.


Podsjetimo, nakon prijave policija je uhitila dvojicu suvlasnika kluba Azimut. Ubrzo su pušteni na slobodu, a oko ovog se slučaja podignula velika buka s obzirom da su mnogi zaključili da iza prijave stoji, neposredni 'susjed' kluba Azimut, šibenski biskup Ante Ivas. On je indirektno noćni klub prozvao i tijekom propovijedi za blagdan Velike Gospe.

Više pročitajte ovdje