Hrvatska KAD BIH BIO PREDSJEDNIK RH

Hebrang bi najprije izgradio spomenik domovini

  • Autor: I.E.
  • 20.8.2009 12:21:37
  • 20.8.2009 11:55:56

Nakon što je u velikom intervjuu Globusu Nadan Vidošević otkrio svoje predsjedničke ambicije i program, njegov stranački kolega Andrija Hebrang Jutarnjem listu je izložio svoju strategiju za osvajanje Pantovčaka

Hebrang je svoju viziju novog šefa države predstavio kroz pet točaka. Iako je to teško povezati s njim, istaknuo je da mora biti predsjednik svih političkih opcija, a ne samo jedne. Zatim si je dao zadatak da mora prednjačiti u njegovanju državotvornih obilježja (inicirati državni spomenik i pozivati na isticanje zastava). U tom kontekstu istaknuo je da će mu prvi potez biti iniciranje gradnje spomenika u čast Hrvatske. Hebrang, dakle, smatra da je u ovom teškom (gospodarskom, socijalnom i društvenom) trenutku u kojem se ova zemlja i njezini građani nalaze najvažnija stvar na svijetu graditi novi Oltar domovini, iako nam je Tuđman iza sebe ostavio već jedan na Medvedgradu. 

Na međunarodnom planu, Hebrang se zavjetovao se da će zagovarati interese Hrvatske, a ne biti protiv njih te se obvezao da neće pričati viceve o prethodnicima. Ako bi kojim slučajem bio izabran za predsjednika RH morao bi u sebi zatomiti sve zločeste primjedbe i netrpeljivosti prema prethodniku Stjepanu Mesiću.

Hebrang je zaključio i da budući predsjednik mora prednjačiti u civiliziranom komuniciranju s medijima, političarima i svim građanima. Također je budućem predsjedniku odredio da mora koristiti svoje ustavne ovlasti i predlagati rješenja, a ne samo kritizirati (predlagati sazivanje sjednica Vlade o svim važnim pitanjima). Ovo potonje se čini kao kritika na račun Mesića, kojeg je, pak, kada je inicirao sjednicu Vlade napao tadašnji premijer Ivo Sanader. 'Mesić dobro zna da može samo predložiti sjednicu, a na meni je da je sazovem', poručio je svojedobno Sanader.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još