'NISU TO MOJE RIJEČI'

Ljutiti don Stojić demantira Narod.hr!

07.04.2014 u 14:13

Bionic
Reading

U razgovoru za 24sata don Damir Stojić demantirao je većinu članka koji je prvotno objavljen na portalu narod.hr, a prema kojem je navodno medicinski nevjerojatno da silovana djevojka zatrudni

'Zgrožen sam time što je napisano, pogotovo zato što sam tješio djevojke koje su, nažalost, to proživjele, i znam ih nekoliko kojima se to dogodilo. Ne znam tko je napisao taj članak, ali to nisu moje riječi', rekao je u telefonskom razgovoru don Stojić za 24sata.hr, koji kaže da je ljutit jer nikad nije rekao, niti misli da tijekom silovanja žena ne može zatrudnjeti.

'Želim razbiti jedan urbani mit glede silovane žene. Kad god raspravljamo o pobačaju, uvijek je korištena jedna metoda koja uključuje pronalazak najmarginalnijeg slučaja, pucanje na emociju i primjenu na opći moral. Ona je pogubna u razlučivanju je li nešto dobro ili zlo. Najmarginalniji slučaj jesu djevojke koje su silovane, ali sva se psihoza društva koncentrirala na njih', rekao je studentski kapelan Damir Stojić tijekom rasprave o pravu na život u studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu prema navodima portala Željke Markić Narod.hr.

Dodao je da je 'medicinski nevjerojatno to da djevojka zatrudni u tom slučaju'. 'Tko ne vjeruje, kaže priroda, a ja kažem da je Bog predvidio predigru. Ne toliko zbog nas muškaraca, nego da bi djevojka mogla biti spremna. Njezino je tijelo velik dar i Bog je ponudio predigru kako bi se njezino tijelo pripremilo. I što se događa, koga ne zanima predigra? Životinje i silovatelje. Zato su takvi slučajevi, kojih je i previše, toliko marginalni', ocijenio je don Stojić, koji sada sve to demantira tvrdeći da to nisu njegove riječi.