STOŽER U VUKOVARU

Prekrili Tuđmana i Zadru 'da ne gledaju sramotu koja se događa'

10.09.2013 u 12:14

Bionic
Reading

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara danas je, devetog dana prosvjeda protiv postavljanja dvojezičnih ćiriličnih ploča na javne ustanove, crnom tkaninom prekrio poprsje prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i vukovarskog heroja Blage Zadre

Predsjednik Stožera Tomislav Josić, izjavio je novinarima kako je spomenik pokojnog predsjednika na vukovarskom Trgu Republike Hrvatske, prekriven da 'ne bi gledao sramotu koja se događa u Vukovaru'. I dalje ćemo biti dosljednji do ispunjenja naših zahtjeva i proglašenja Vukovara mjestom posebnog pijateta", rekao je Josić.

Ocijenio je kako je sve ono što se posljednjih dana događa u Vukovaru, zamagljivanje očiju hrvatskoj javnosti i skretanje pozornosti s pravih gospodarskih problema. Josić je istaknuo kako su u Stožeru upoznati s inicijativom predsjednika Ive Josipovića da se dijalogom postigne konsenzus o odnosu prema manjinskim zajednicama, kazavši kako su 'spremni na razgovore, ali nisu spremni na kompromise'.


'Mi ćemo naše argumente staviti na stol, a oni neka stave svoje', rekao je Josić. Dodao je kako se žrtve ne mogu izjednačavati i ne može se dijeliti krivnja, jer, naglasio je, Hrvati su se branili i nikoga nisu napadali.
 Na novinarsko pitanje da li se HDZ posipa pepelom, jer sada najavljuje promjenu vukovarskoga Gradskog statuta koji je svojedobno i donio, Josić je rekao kako mu je drago ukoliko netko shvati da je pogriješio, da tu pogrešku želi ispraviti.

'Ako se to radi iz nekih drugih pobuda onda ćemo se svađati', dodao je. Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara također je potvrdio da se ozbiljno razmišlja o mogućnosti iniciranja referenduma vezano za proglašenje Vukovara mjestom posebnog pijeteta, po uzoru na onaj koji je proveden 'U ime obitelji'.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara danas je crnom tkaninom prekrio i poprsje poginulog vukovarskog heroja Blage Zadre u vukovarskoj četvrti Borovo naselje.